Tigerrejer på grillspyd

Tigerrejer på grillspyd serveres med salat og brød, og brug resten af dressingen som dip.

Fisk og skaldyr kan have det røde økologimærke, MSC- eller ASC-mærket. Fisk indeholder sunde fiskeolier og vitaminer, men konventionelt fiskeri har konsekvenser for miljøet, din sundhed og fiskenes dyrevelfærd. Overforbrug af antibiotika hos konventionelt opdrættede fisk kan forurene vandmiljøet og gøre bakterier antibiotikaresistente, og der kan være rester af sprøjtemidler i fiskenes foder. Konventionelle, vilde fisk kan blive overfisket, så bestande bliver truet eller uddør. Vil du træffe et mere bæredygtigt valg, skal du kigge efter 3 mærker, når du køber fisk.

Disse mærkerne stiller blandt andet krav til fiskenes levevilkår og miljøet. Her får du hjælp til at kende forskel på mærkerne.

Tigerrejer på grillspyd

 4 personer

 40 minutter

Ingredienser

  • 8 træspyd / metalspyd
  • 1 spsk finthakket rød peber
  • 1 spsk hakket persille
  • Hjemmelavet aioli
  • 2 spsk chilipesto
  • 2 tsk citronsaft
  • 16 tigerrejer
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

Fremgangsmåde:

  1. Hvis du bruger træspyd, så læg dem i vand og lad dem trække i 30 minutter først. 
  2. Bland aioli med persille, citronsaft, rød peber og pesto. Smag blandingen til med salt og peber. 
  3. Fjern skallen fra rejerne men lad halevifterne sidde. 
  4. Mariner tigerrejerne i blandingen og lad dem trække i 30 minutter.
  5. Tænd ovnen på 200 grader. 
  6. Sæt to rejer på hvert spyd. Læg dem derefter i et ovnfast fad og varm dem i ca. 10 minutter.

Server med salat og brød, og brug resten af dressingen som dip.