Travel & Hotels

Økologiske & bæredygtige rejser

Mange mennesker hører udtrykkene “grønne rejse” eller “økoturisme” og får et billede af nogen som sover i et træhus i junglen i Borneo eller folk som sejler i kano ned af Amazonas. Men denne type af øko-eventyr er blot én af de mange grønne rejser som findes i verden i dag.

Du behøver ikke at gå på kompromi med komforten eller luksus, eller gå ud i midten af ​​ingenting for at være en grøn rejsende. Du kan besøge storbyer eller små landsbyer, og bo i små ecolodges eller luksushoteller. Alt, der kræves, er et forsøg på at bevare og beskytte miljøet for det sted, du besøger – og det er nemmere end du måske tror.

HVAD ER TRAVEL GREEN?

“Grøn rejse” er en af ​​mange udtryk – ligesom økoturisme, bæredygtig turisme og ansvarlig rejsende, som man støder på. Men hvad betyder disse udtryk egentlig?

Der er mange forskellige nuancer indenfor disse rejser, men fællesnævneren for dem alle, er vigtigheden for at beskytte det naturlige og kulturelle miljø, for de steder du besøger. Det betyder blandt andet bevarelse af planter, dyreliv og andre ressourcer, at respektere lokale kulturer og livsformer samt at bidrage positivt til lokalsamfundene.

HVORFOR GO GREEN?

Med næsten 1 mia turister på kryds og tværs af kloden hvert år, er det vigtigere end nogensinde for de rejsende, at minimere deres individuelle effekt på jordens naturlige og kulturelle skatte. De potentielle negative virkninger fra turisme, er både lokalt og globalt; Hoteller beliggende på strandene, er ødelæggende for blandt andet naturen på Hawaii, de stigende antal besøgende truer de skrøbelige økosystemer på Galapagosøerne, og kuldioxidemissioner fra fly er en voksende bidragyder til den globale opvarmning.

Når du vælger en en grøn måde at rejse på, er det en nem og vigtig måde at beskytte de steder, du elsker at besøge, ikke bare for dig selv,

men for de rejsende, der kommer efter dig, og for de mennesker der vil fortsætte med at bo der længe efter du er fløjet hjem.

Som en ekstra bonus, vil en naturlig bevarelse af områder, ofte være mere givende, give autentiske rejseoplevelse, og fremme dybere forbindelser med de mennesker og steder, du besøger.

I modsætning til den generelle opfattelse, behøver du ikke nødvendigvis at betale mere for at rejse grønt. Du finde grønne logi muligheder i alle budgetter, fra hostels til luksushoteller. Og miljøvenlige transport muligheder som cykling, gåture og tage offentlig transport er ofte billigere end at tage en taxa eller leje en bil.

Rigtig god rejser..