Superfoods er nogen af de mest energigivende og ernæringsmæssige fødevarer på planeten, og som har healende effekt på kroppen. De er blevet brugt i tusinder af år af indfødte folk til at helbrede sindet og kroppen, og kan opfattes som naturens medicin. I dagens “giftige” verden, er det vigtigt at inkludere dem i din kost for optimal ydeevne, foryngelse og vitalitet.

Brug denne guide for at finde de superfoods der er rigtige for dig:

Acai: Acaier et lille lilla bær, der vokser på acai palmen i Amazonas skov i Brasilien. Næringsstofferne kommer fra frugtkødet samt frugtskrællen og smager som en blanding af bær og chokolade. Bæret er høj på antioxidanter og essentielle fedtsyrer, som er til stor støtte for vores immunforsvar, sund hud og forebygger aldring.

 

 

Agave Nectar: Agave er et naturligt sødemiddel produceret fra agave kaktusen der stammer fra Mexico. Det er produceret ved lave temperaturer for at beskytte de naturlige enzymer. Agave har et lavt glykæmisk indeks (GI), og er derfor et godt sødemiddel, til folk med blodsukker problemer. Bemærk: Du skal passe når du køber agave, da mange af de mærker, som findes på markedet er yderst raffineret og meget opvarmet, hvilket ikke gør det bedre end almindeligt sukker fruktose.

 

Aloe Vera: Aloe Vera er en sukkulent, der indeholder mange helbredende egenskaber såsom at berolige huden og godt for fordøjelsessystemet. Det er det mest gavnlige næringsstof for huden på indersiden og ud. Det er en naturlig anti-inflammatorisk, anti-bakteriel og anti-viral plante. Aloe Vera er rig på vitamin A, B12, og E, samt mineralerne calcium og magnesium. Det er også en kilde til essentielle fedtsyrer og enzymer. Aloe Vera er ideel til enhver intestinal lidelse (Chrons, IBS, sure opstød) på grund af sin evne til at helbrede tarmens slimhinde samt hudlidelser (eksem, udslæt, brandsår).

Ashwagandha

Ashwagandha: Ashwagandha, eller withania somnifera er en indisk urt. Det har været brugt i århundreder til at behandle en række forskellige lidelser, botheration fysisk og psykisk. I dag er det blevet et populær supplement, og er kendt for sine varierede sundhedsmæssige fordele. Delen der anvendes er roden.

 

 

 

Baobab Frugt: Den afrikanske Baobab er et enorm træ som har en frugt, der indeholder mange vigtige næringsstoffer, herunder mineraler og vitamin C. Det er rig på antioxidanter (650 ORAC / g), calcium, kalium, magnesium samt fiber (50 g / 100 g).

 

 

Blågrønalger: Blågrønnealger (Aphanizomenon flos-aquae) er en af naturens mest effektive, alsidige og produktive ernæringsmæssige kraftcentre. Alger er selve grundlaget for hele fødekæden og er ansvarlig for en stor del der skaber og fornyr alle livsformer. Utroligt,- alger indeholder hver vitamin, mineral, og aminosyre, som kroppen har brug for. Det er den højeste kendte kilde til vegetabilsk protein (58%) i verden. Den indeholder alle de essentielle aminosyrer i en perfekt balance for den menneskelige krop, den essentielle fedt, DHA, for hjernens udvikling, peptider til nerveregenerering, og er 98% assimileres af kroppen. Blågrønalger giver energi til livet, mental klarhed, og øget fysisk udholdenhed gør det vigtigt for alle atleter, børn og endda babyer.

Camu Camu

Camu Camu: Camu Camu er et lille bær-lignende frugt med lilla rød skræl og gult frugtkød. Camu camu stamemr fra Amazonas regnskoven i Peru. Det har det højeste C-vitamin indhold af alle planter i verden. Sammen med sine immun forstærkende egenskaber, er det ideelt til adrenal sundhed, og fremmer derfor energi, sund hormon produktion, tilpasningsevne under stress, normal afføring og vene integritet (fantastisk til forebyggelse af blå mærker).

 

Carob: Carob pulver stammer fra bælge, som er et medlem af bælgplante familien. Carob blev første gang brugt tusinder af år siden, og der henvises til det i Bibelen. Det er sagt at Johannes Døberen opretholdt selv ved hjælp af johannes brødkernemel, også kaldt johannesbrød, og er også omtalt som St. Johns brød. Carob er en glimrende kilde til calcium, er fedtfattig, og siges at indeholde mere end tre gange så meget calcium som mælk. Det indeholder protein samt vitamin A, B, B2, B3 og D. Det er også høj i calcium, phosphor, kalium og magnesium og indeholder jern, mangan, barium, kobber og nikkel. Derudover er Carob fri af stimulanser som koffein og theobromin, samt oxalsyre, hvilket forhindrer kroppen i at bruge calcium og zink. Carob er naturligt sød og er et stort         kakao / chokolade alternativ.

Cayenne: Cayenne er en rød, hot chili pepper, der er ekstremt høj på vitamin A, B-kompleks, og C. Det hjælper også med at producere saltsyre som syrer i fordøjelse og elimination. Capsaicin, findes i cayennepeber, og har vist sig at dræbe prostatacancerceller og stoppe hjerteanfald.

 

 

Chia

Chia Seed (Salba): Chia er et spiseligt frø, der kommer fra ørken planten Salvia hispanica, et medlem af mint familien, der vokser rigeligt i det sydlige Mexico. I præcolumbianske tiden var de en hovedbestanddel af aztekiske og Mayaernes kost. De er rige på omega 3-fedtsyrer, protein, fiber, calcium, magnesium, jern, zink og antioxidanter. Chia frø kan anvendes som et alternativ til havregryn, budding eller fortykningsmiddel. De er også fremragende til at opretholde normal afføring.

 

Chlorella: Chlorella er en encellet grøn alger, der er et kraftcenter for ernæring. Ekstremt høj i klorofyl og magnesium. Chlorella er den bedste detoxifier, – for at toksiner kan komme ud af huden, leveren, hjernen og andre organer. Chlorella er en komplet proteinkilde, godt for blodsukker balancen, mental klarhed, afbalanceret fordøjelse, et styrket immunforsvar og humør stabiliserende.

 

Cordyceps

Cordyceps (svampe): Cordyceps, en af de bedre kendte traditionelle kinesiske medicin, består af den tørrede svamp Cordyceps sinensis vokser på larver. Det er almindeligt anvendt i Kina til genopfyldning af kroppens generelle helbred på grund af sin evne til at styrke nyrerne og binyrerne. Cordyceps er en adaptogenic urt, der kan styrke immunsystemet, øge energi og stabilitet, øge ilt indtagelse gennem øget lungefunktion, kamptræthed og øge seksuel funktion.

 

Durian: Durian æres som ”Kongen af frugt” i Syd-Øst kulturer. Durian er dekadent og cremet i smag, men har en distinkt svovl-lignende lugt, der kan sammenlignes med løg. Det er en stor frugt oprindeligt fraThailand, med en skal dækket af torne. Den er rig på vitaminer og mineraler, samt aminosyren tryptophan-der er afgørende i produktionen af serotonin, en neurotransmitter der eransvarlig for følelser af velvære, lykke og søvn regulering. Desuden anses det for et elskovsmiddel.

 

Ernæringsmæssig Gær: Ernæringsmæssige gær (gærflager) er mad for vegetarer og veganere som det er rig på protein, B-vitaminer, herunder B12. Med sin naturlige teatralsk smag er det et udmærket supplement til alle måltider. Det indeholder glutathion, der anvendes til afgiftning, GTF (glucosetolerance faktor) blodsukkerniveau, beta-glucaner for immunforsvar, BCAA til aminosyresyntese, spormineraler og præ-biotics for tarm sundhed

 

Ginko Biloba: Ginko Biloba kommer fra Ginko træet placeret i Kina, Korea og Japan. Det er en af de ældste levende arter og har været brugt i hundredvis af år for at øge den seksuelle energi og fremme levealderen. Ginko øger også blodtilførslen til hjernen, der resulterer i forøget hukommelse, mental klarhed og reduceret træthed.

 

 

Ginseng: Ginseng er en adaptogenic urt, der kun findes på den nordlige halvkugle. God for diabetes og fremmer anti-aging, har ginseng været anvendt i tusinder af år til at forbedre den generelle sundhed. Denne urt er blevet anbefalet til øget bevidsthed, øget energi, reducere stress og forebygge sygdom.

 

 

Goji Bær: Goji bær, også kendt som Lycium bær, er hjemmehørende i Himalaya-regionen i Kina og Tibet. Disse små bær er et komplet protein, indeholder 21 spormineraler og indeholder mere jern end spinat eller vitamin C end en appelsin. De indeholder også vitamin A, E og nogle B, og samtidig meget rig på zeaxanthin, som er fremragende til syn og polysaccharider, som aktiverer hjernen og langsigtet energi. De er kendt for at stimulere hGH, og stimulere derfor vitalitet, levetid, energi og udholdenhed.

 

Goldenberry (Inka bær): Dyrkes i den mineralrige jord i hele den peruvianske Andesbjergekæde. Kendt for deres sødme bidrager bærerne, til at styrke din krop i perioder med stress og forbedre cirkulation. Pakket med vitamin A, vitamin C, jern, niacin og phosphor, Inka bær indeholder også pektin, som hjælper med at regulere strømmen af fødevarer gennem fordøjelseskanalen, samt hjælper det med et lavere kolesterolniveau og regulere blodsukkeret.

 

Granatæble

Granatæble: Granatæble er en lækker frugt rig på antioxidanter, der har været grundlaget for traditionelle indiske sundhed. Rig på C-vitamin, kalium og antioxidanter har forskning vist, at det er nyttigt i forebyggelsen af bryst-, lunge- og prostatakræft. Det kan også hjælpe med at nedsætte blodtrykket, regulere kolesterol og reducere plak i arterierne.

 

 

 

 

Grøn te: Grøn te er vokset fra tepotten til medicinkiste som den har vist videnskaben sin vidtrækkende effektivitet i håndteringen af solskoldning til livstruende problemer. Grøn te har vist sig ikke kun at støtte vægttab, men også at være det mest effektive næringsstof til beskyttelse mod stråleskader, især i skjoldbruskkirtlen. Endvidere understøtter den sunde sener og ledbånd, mave funktion, blodsukker og er en yderst potent antioxidant.

 

Guarana

Guarana: Afledt af en plante hjemmehørende i Amazonas. Guarana er en kraftig stimulans kendt for at levendegøre opfattelse, øge stofskiftet og hjælpe med vægttab. Det har også vist sig at lindre tømmermænd. Guarana indeholder koffein, men skaber ikke den samme ophidsede reaktion, da det ikke understrege binyrerne. Dette er et fremragende kaffe substitut.

 

 

Gurkemeje

Gurkemeje: Gurkemeje rod har længe været brugt i gamle kinesiske og indiske sundhedssystemer som en stærk anti-inflammatorisk. Det har vist signifikante anti-inflammatoriske egenskaber og har været effektive til behandling af svage knogler, beroligende på menstruation smerter og blå mærker samt medvirken til et bedre fordøjelsessystem. Undersøgelser har også vist, at det forebygger kræft, Alzheimers og effektiv i smertelindring i gigt.

 

Hamp Frø

Hamp Frø: Er blandt de mest ernæringsmæssigt og fuldstændige fødekilder. Hamp frø indeholder alle de essentielle fedtsyrer og aminosyrer der er nødvendige for vores grundlæggende velbefindende. Denne fødevarer indeholder mere omega-3’ere og omega-6s end nogen anden møtrik eller frøkilde og er rigeligt i vitamin E. Det indeholder også kostfibre og mineraler som calcium, jern, magnesium og zink. De udgør en stor kilde til veganske protein, da de indeholder alle 10 essentielle aminosyrer.

 

Hvedegræs: En hidtil uset basisk og afgiftende fødevare produkt. Hvedegræs renser blodet, orgel og lymfesystemet. 28 gram hvedegræs har hvad der svarer til 1,1 kg. af grønne grøntsager i næringsværdi. Det er en kraftig skjoldbruskkirtel stimulator, korrigere fedme og reducere surhedsgraden i kroppen. På grund af sin bemærkelsesværdige lighed med vores eget blod sammensætning, vil regelmæssig indtagelse have enorme anti-aging fordele.

 

Hørfrøolie: er klar til gul i farven og er fremstillet fra koldpresning af de tørrede frø fra hør planten. Denne olie indeholder omega-3 og omega-6 fedtsyrer og a-linolsyre (ALA), som er afgørende for menneskers sundhed samt lignans (lignaner er en gruppe fiberlignende molekyler, som findes i planter), der omdannes til hormonlignende stoffer. Hør olie er forebyggene mod brystkræft, giver et sundt kolesterol niveau, forbedre fælles mobilitet og hjerte sundhed. * Bemærk: hørfrø er høj i phytoøstrogener, der påvirker hormonbalancen, bruges derfor under vejledning.

Kakao: Kakao er den reneste rå form af chokolade, og er kendt som Gudernes føde. Den er en af de højeste naturlige kilder til magnesium og antioxidanter og samtidig rig på mangan, jern og chrom (fantastisk til at kontrollere blodsukker ). Indeholder theobromin, kakao forbedrer humør og hjernens funktion. Den er ideel til muskelsammentrækning, hjerte-kar-sundhed, PMS symptomer og energi. kakao indeholder også PEA et “kærligheds” kemikalie samt anandamide- en neurotransmitter af lyksalighed.

 

Kanel: Var engang æret, og mere værdifuldt end guld. Kineserne har brugt det som medicin og Ayurveda har brugt kanel som et super produkt til behandling af forkølelse, fordøjelsesbesvær og kramper. Kanel menes også at øge energien, vitalitet og cirkulation og samtidig være en stor stabilisator af blodsukkeret.

 

 

Kokos

Kokos smør / Olie: Det videnskabelige navn for kokos er Cocos nucifera. Tidlige spanske opdagelsesrejsende kaldte det coco, hvilket betyder, ”abe ansigt”, fordi de tre fordybninger (øjne) på den behårede møtrik ligner hoved og ansigt af en abe. Kokos er meget nærende og rig på sunde fedt, fibre, vitaminer, og mineraler. Det er klassificeret som en ”funktionelle fødevarer”, fordi det giver mange sundhedsmæssige fordele udover dens ernæringsmæssige indhold. Kokos indeholder antimikrobielle og anti-svampe egenskaber, der gør det fremragende til immunforsvaret stimulation og til lokal behandling. Det har også evnen til at stimulere skjoldbruskkirtlen derfor øges stofskiftet og medvirker vægttab.

Kombucha

Kombucha: Kombucha er en fermenteret, enzym og probiotiske-rige te, der opstod i det gamle Kina. Betragtes en ”Elixir of Immortality,” Kombucha var engang en drik af Samurai og er stadig meget udbredt i Japan. Det er en kraftig fordøjelsesfremmende støtte, detoxifier, og fremmer en stærk immunitet.

 

 

Lecithin: Lecithin er en stor kilde til næringsstoffet cholin, som er afgørende for hjernens funktion og udvikling, især hos børn. Lecithin er også vigtigt for det sunde kolesterol niveauer, fordi det bryder kolesterolet op i kroppen og understøtter leverens sundhed. Den indeholder også vigtige umættet fedtsyre phosphatidyl komplekser til optimal orgel sundhed, herunder hjerne, hjerte, nyrer og cellulære membraner. Lecithin indeholder også inositol, der kan støtte fedtforbrændingen. * Bemærk: Sørg for at købe ikke-GMO soja lecithin eller bedre endnu lecithin fra solsikkefrø.

Lucuma

Lucuma: Lucuma er en lækker frugt, hjemmehørende i Andesbjergene, der er blevet nydt i tusinder af år for dens ernæringsmæssige indhold samt dens cremede smag. Lucuma indeholder stor dosis af fibre, vitaminer og mineraler og er særlig høj i beta-caroten, jern og niacin (vitamin B3). Lucuma er et udmærket supplement til smoothies, is og andre rå desserter.

 

 

Maca: Maca er hjemmehørende i den højere del af Andesbjergene i Peru og er en kraftig adaptogen, der arbejder med kroppen for at stabilisere hormoner og øge libido, energi, øget iltoptagelse og udholdenhed. Maca rod besidder også naturlige midler til at forbedre seksuel ydelse og er blevet betegnet som ”Naturens Viagra.” Fremragende til at korrigere hormonelle ubalancer (PMS og overgangsalder).

 

Maqui: Dette kraftfulde lilla bær hjemmehørende i Patagonien-regionen i Chile er blevet navngivet ”det nye Superberry” med en 616 ORAC-værdi, otte gange højere end noget andet mad på markedet. De har traditionelt været brugt af Mapuche-indianerne til at behandle kroniske sygdomme på grund af sin høje antioxidant værdi, samt kampen mod træthed og øger udholdenhed.

 

 

Mesquite: Mesquite er et træ, det er et medlem af bælgplante familien.Der gror i nogle af de tørreste klimaer på Jorden. Mesquite er en traditionel indiansk mad, der har været brugt i århundreder som en pålidelig kilde til næringsstoffer i de hårdeste klimaer. Mesquite har et imponerende proteinindhold og et højt indhold af en række mineraler, er særlig høj i calcium, magnesium, phosphor og svovl. Mesquite kombination af calcium og magnesium gør det en stor kilde for sunde knogler. Det har en melasse ( sort sirup) som gør det til et fremragende produkt til smoothies og rå desserter.

MSM

MSM: MSM (Methyl-Sulfonyl-Methan) er en naturligt forekommende form af kosten svovl fundet i friske, rå fødevarer og regnvand. Svovl er et afgørende mineral, der er nødvendig for kroppen til at holden en normal struktur og funktion. Opretholdelse af strukturen i kroppens proteiner og bindevæv, der omfatter vores kropsmasse, hjælper enzymer i at udføre kemiske reaktioner, og beskytter os mod oxidativ stress og skadelige virkninger af toksicitet. Det har vist sig at hjælpe med kollagen produktion og medvirker derfor i smertelindring til inflammatoriske tilstande, såsom arthritis og osteoarthritis. MSM kan også være til gavn for forskønnelse af hår, hud og negle.

 

Mulberry: Rå morbær er saftige, og de stammer fra løvfældende træer i en tyrkisk landsby. De kommer fra hurtigt voksende træer, der når omkring 20 meter høj. Morbær er en forbløffende kilde til C-vitamin, jern og calcium og fiber, og protein såvel som B-vitaminer og vitamin K. Morbær har også en høj levetid i antioxidantet kaldet resveratrol, som findes i huden af røde druer og rødvin.

 

 

Moringa

Moringa: Træet Moringa oleifera har i mange hundrede år været brugt som naturlægemiddel mod bl.a. hud-, åndedræts- og fordøjelsessygdomme. Og nu udråbes det som nyt middel i kampen mod sult og under­ernæring. Moringatræet kan tåle tørke, dets blade er proppet med vitaminer og mineraler, og det kan vokse over 3,5 m på en sæson. Bladene er en fremragende kilde til mange vitaminer og mineraler. I alt er der over 90 forskellige vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer i Moringa oleifera, alene 46 antioxidanter. Der findes ingen anden “superfood” på Jorden, der kan prale af dette. Moringa oleifera er et komplet sundhedsprodukt, der ikke kun vil give dig de vitaminer du har brug for, men også forbedre din generelle helbredstilstand.

Noni: Noni er en høj stedsegrøn og blomstrende træ busk, der er en del af kaffe familien. Hver del af planten er brugbar. Noni kan anvendes til at lindre inflammation, lindre forstoppelse samt støtte et sundt blodtryk og blodsukker. Noni kan også bruges til at øge stemningen især med symptomer på depression.

 

 

Reishi svamp

Reishi svamp: Reishi er uovertruffen i sin lange historie som en af de mest magtfulde urter til at hjælpe med at sikre et langt, sundt liv. Faktisk, i Kina og andre østlige samfund, er Reishi svampen det mest udbredte symbol på lang levetid. Reishi kan bruges til at opbygge fysisk modstandsdygtighed mod sygdomme og til at behandle en bred vifte af aliments, herunder leversygdom, hepatitis, autoimmune lidelser, allergi, depression, og endog kræft. Det er mest almindeligt anvendt til at regenerere levervæv samt fungere som et anti-infektionsmiddel i leveren.

 

Risprotein fra brune ris: Risprotein fra brune ris indeholder 83% protein, der stammer fra rå spirede fuldkorn brune ris. Denne yderst fordøjeligt, hypoallergen, veganske protein er rig på vitaminer, mineraler, essentielle og ikke-essentielle aminosyrer. Denne form for protein er ideel til lean muskelmasse ( fedtfri muskelmasse ), boosted metabolisme og fordøjelsessystemet. Den indeholder et fuldt spektrum af enzymer til at kontrollere blodsukker og langsomt brændende brændstof.

 

Rooibos te

Rooibos te: Rooibos te fra Cape i Sydafrika er berømt for sin koncentration af antioxidanter og polyfenoler. Det er naturligvis koffein-fri og lav i garvesyre, så du kan drikke det hele dagen. Rooibos er også fremragende til at øge glutathion niveauer, hvilket er den vigtigste antioxidant, fordi det er inde i cellen, og det er i den bedste position til at neutralisere frie radikaler. Endvidere glutathion fremmer effektiv lever afgiftning gør det væsentligt for toksin eliminering fra kroppen.

 

Sea Salt

Sea Salt, Uopvarmet og uraffineret: Salt er afgørende for liv og var engang den mest værdsatte handelsvare på jorden. Uopvarmet havsalt er helt anderledes end bordsalt, da det er helt afgørende for sundheden, fordi det indeholder vigtige mineraler. Almindeligt bordsalt mangler mineraler og sporstoffer, fordi det er renset og raffineret, så kun natrium og chlorid er tilbage. Efter raffinering, er almindeligt bordsalt blandet med jod, blegemidler og antiklumpningsmidler kemikalier for at skabe en skarp hvid, fritstrømmende produkt. Der er behov for uopvarmet havsalt for hver funktion i kroppen, herunder hydratisering, nyre, lymfe og cardiovaskulær sundhed, balance væske, og saltsyre produktion samt nødvendig for fordøjelsen.

 

Sort kirsebær

Sort kirsebær koncentrat: Sort kirsebær koncentrat har længe været anvendt medicinsk, ikke kun for sin høje C-vitamin værdi, men også for sin evne til at fremme sunde urinsyre i kroppen gør det ideelt for dem der beskæftiger sig med nyresten, gigt. Den er rig på antioxidanter og er fremragende til at rense til nyrerne og leveren.

 

 

Spirulina: En cyanobakterier engang eftertragtet af Aztec, er spirulina nu overvejende, nok en af de mest nærende fødevarer kilder, man kender. Kaldt ”den bedste mad for fremtiden” af De Forenede Nationers verdensfødevarekonference, denne blå-grønne alge er et komplet protein rig på B-vitaminer og er blevet rapporteret til at hjælpe med korrekt anæmi, reducere radioaktive skader og sænke kolesterol.

 

Tomat

Tomat koncentrat: Tomat har fået et himmelsk ry på grund af opdagelsen af et carotenoid kaldt lycopen, et sundhedsfremmende phytochemical der giver tomaten dens røde farve. Lycopen fungerer i kroppen som et kraftfuld antioxidant, der hjælper til at rense og neutralisere skadelige frie radikaler, der fremskynder aldring og forårsage sygdom. Tomatkoncentrat har vist sig at forebygge prostata og lungekræft.

 

Tocotrieniols vitamin

Tocotrieniols: Et medlem af E-vitamin familien og et vigtigt vitamin. Tocotrienoler har høje antioxidant egenskaber, renser kroppen for frie radikaler. Tocotrienoler er afgørende for cellulær sundhed ved at øge cellulær energi, opretholde sunde cellemembraner, reparere DNA og støtte i enzymproduktion. Indeholder alle 7 komponenter af E-vitamin Kompleks, CoQ-10, alpha lipoic syre, Glutathioine, vitamin B-kompleks, Antioxidanter, carotenoider, essentielle aminosyrer, essentielle fedtsyrer, enzymer, Phospholipider, Polysaccharider og mere. Det har også vist sig at lindre blodsukker ubalancer.

Yerba Mate

Yerba Mate: Yerba Mate er lavet af de naturligt koffeinholdige blade af det sydamerikanske Holly Tree. Det er både nærende og stimulerende, den har de samme sundhedsmæssige kemikalier, som findes i chokolade og kaffe. Imodsætning til kaffe, er Yerba ikke syredannende og forårsager ikke angst eller et ”crash”. Yerba Maté booster energi, øger mental klarhed, og øger fokus gennem sit rige indhold af kalium, magnesium, aminosyrer og antioxidanter.

 

 

Æblecidereddike

Æblecidereddike (upasteuriseret): Naturlig (destillerede) økologisk, rå æblecidereddike kan virkelig kaldes en af Moder jords mest perfekte fødevarer. Den er fremstillet af friske, knuste æbler som derefter modnes naturligt i trætønder, da træ ser ud til at”booste” den naturlige gæring. Æblecidereddike er en naturlig rensende og helbredende eliksir på grund af sin høje probiotiske indhold og dens surhedsgrad. Dens sure natur hjælper med at fremme saltsyre produktionen i maven, og forbedre derfor i høj grad ethvert fordøjelsessystem som lider. Endvidere forbedre det fordøjelsen, fremmer sund hud, inflammatoriske niveauer og metabolisk funktion.