Økologi til børn

Børn og bæredygtighed; det handler om at reducere miljøpåvirkningen ved at fjerne de skadelige kemikalier, der bruges til at lave tøj og legetøj, og at der sikres etiske retningslinjer for sikker arbejdspraksis i fabrikker, en fair løn osv.

Det er vigtigt at vide at vores børn er omgivet er et kemikaliefrit miljø og at vores fødevare er uden pesticider og for mange E-numre samt farvestoffer.

Her på portalen kan du nemt finde de butikker der har bæredygtige og økologiske produkter.

smilyrainbow-ecolove.dk

Maden skal forsyne barnet med næringsstoffer i optimal kvalitet og mængde, og derudover er det  næringsstoffer er i en letfordøjelig form.

Jollyroom.dk

Hvorfor skal du vælge naturligt og økologiske plejeprodukter når det kommer til dine børn? Produkter, der er lavet af naturlige, bioaktive ekstrakter og æteriske olier, virker ikke kun beroligende de er også fri for skadelig kemi som optages i gennem huden, deres terapeutiske fordele er også mere effektive end deres syntetiske modstykker.

Økounger.dk

Her finder du en liste over en lang række butikker, hvor du købe økologiske tekstiler, samt baby- og børnetøj.

Børnenes Kartel - Silkeborg

At vælge børns legetøj kan være en alvorlig hovedpine for miljøbevidste forældre. Vi køber økologisk, sorter vores affald og skyller vores genanvendelige vandflasker kun for at kigge fortvivlet rundt om i vores hjem.

Økologi til børn

Hvis du er en forælder eller er gravid, er der mange nye overvejelser du er i gang med. Økologi er sandsynligvis et ord som passerer dine læber regelmæssigt. Økologi beskriver produkter, der er dyrket uden potentielt skadelige pesticider. Mange eksperter insistere på at sådanne kemikalier er sikre. Men med en baby i huset eller på vej, er du sandsynligvis mere på vagt, på hvad der går ind i din krop og dit barns, og med god grund. Babyer og børn spiser mere end voksne, og er mere sårbare over for miljømæssige toksiner.

For at sænke din og jeres kemisk belastning i hverdagen, behøver du ikke at tage en alt-eller-intet tilgang. Start med en ændring eller to baseret på, hvordan din familie lever, her og nu.

Baby & børnemad

Vi vil alle vores børn det bedste, og økologi er da også en af de faktorer vi tænker på i den sammenhæng. Eksperiment som Svenska Miljöinstitutet har lavet for Coop Sverige fortæller:

Sætter man en familie til at spise udelukkende økologisk mad i en uge, vil dens medlemmer udvise et markant fald i indholdet af sprøjtegifte som insekt, og svampemidler og stråforkortere i deres urin i forhold til, hvad de havde, mens de spiste konventionel mad.

Baby, børnetøj & tekstiller

Mange glemmer desværre hvor mange problematiske stoffer der faktisk følger med, når vi køber tøj til børnene. I den traditionelle produktion af tøj bruges der tonsvis af kemikalier. Mødet med de kemiske stoffer starter allerede på bomuldsmarken. For at undgå ukrudt og at skadedyr ødelægger bomulden, sprøjter man bomuldsplanterne med pesticider. På væveriet bruges også forskellige kemikalier til at gøre bomuldstrådene stærkere og når bomulden skal farves eller afbleges.
I Danmark har vi rigtig mange danske virksomheder som producere økologiske, miljøvenlige og bæredygtige produkter – Virksomheder som:

Müsli by Green Cotton, Filibabba, Organic Company, Okker Gokker, rommate, Serendipity Organics og mange andre.