Opskrifter

Opskrifter på sund økologisk mad

Hjemmelavet mad, med friske og økologiske råvarer er at fortrække og her på ecolove er der en masse opskrifter der kan bruges som inspiration til en sundere livsstil

JUICE & SMOOTHIES
Avocado & spinat smoothie

Sunde safter og friske smoothies til en sundere hverdag. Det perfekte boots til en lang og travl dag.

RAW-FOOD
42raw

Råt og plantebaseret. Hvis du ikke har prøvet raw food endnu, så får du her inspiration til at prøve dig frem med rå plantemagi.

VEGETAR
Lasagne

Opskrifter til erfarne vegetarer såvel som begyndere. Få den lækreste introduktion til en kødfri verden.

VEGANER
fyldte squash

Opskrifter til den kræsne veganer. Få det bedste ud af planteverdenen. Fra nøddesteg til lasagne, og måske en enkelt kage.

GLUTENFRI
Amerikanske bananpandekager (Glutenfri)

Prøv disse lækre opskrifter hvis du er glutenintolerant eller vil undgå gluten i din kost. Stort udvalg af lækre opskrifter.

MORGENMAD & BRUNCH
Banangrød med nødder

Morgenmad er for mange et vigtigt måltid. Derfor får du her alle vores bedste opskrifter på morgenmad.

FORRETTER
Carpaccio laks

Alle forretter samlet til når du skal planlægge middag for venner, eller til at gøre en kedelig tirsdag lidt mere interessant.

HOVEDRETTER
Kylling i gul karrypasta

Mangler du inspiration til aftensmaden? Bare rolig, vi giver dig opskrifter til masser af lækre hovedretter her.

DESSERT
Blåbær cheesecake

Om du er til brownie, is eller cheesecake, så kan du finde en opskrift her, naturligvis i en sundere udgave.

BØRNEMAD
Små fiskefrikadeller

Her får du en masse skønne velsmagende opskrifter dine børn vil elske.

SALAT & SUPPE
Linsesuppe

Hvem siger det skal være kedeligt at spise salat? Find opskrifter på lækre salater samt supper der varmer om vinteren.

APPETIZERS & SNACKS
kokoskugler

Her finder du fristende opskrifter til når den lille sult melder sig eller til dine gæster før middagen. Forkæl dig selv med en snack.

DRESSING & DIP
kryddersmør

Dip til chips og grøntsags-stænger, hjemmelavet pesto, salatdressing og hummus. Find opskrifter på lækkert tilbehør til sunde måltider her.

SAUCE & MARINADE
Balsamico grillmarinade

Find opskrifter på grillmarinader og lav lækre saucer fra bunden. Masser af hvidløg, balsamico, persille og andre lækre ting.

BAGVÆRK
Marokkanske småkager - Ghribas

Småkager, boller og knækbrød – kom i sving i køkkenet med disse opskrifter på lækkert bagværk. Overrask med nybagt brød.

Spise sundt er ikke altid let, men at forpligte sig til en sund kost kan være en af ​​de smarteste beslutninger, du nogensinde har taget. Hvorfor? Ikke alene kan kosten får dig til at føle og se bedre ud. En sundere kost kan også spare dig for penge på fremtidige sundhedsudgifter.

At spise godt betyder også at udelade eller kun sjældent indtage fødevarer, der har et højt indhold af sukker, mættet fedt og natrium. Det omfatter de fleste fastfood produkter, sodavand, forarbejdede snacks som chips og kiks.

Blandt andet kan en sundere kost have indvirkning på

1. ØGE PRODUKTIVITETEN

Ligesom en bil, har din din hjerne brug for kvalitets brændstof for at øge effektiviteten. Øget fokus på en sundere kost booster din produktivitet.

2. FORBEDRE HUMØRET

Hvad du spiser, har en indvirkning på din hjerne, herunder de dele, der regulerer humøret. Gennem en regelmæssig korrekt ernæring, vil man kunne opretholde et stabilt blodsukker der overordnet vil få dig til at føle dig bedre, på de fleste dage. Fødevarer rige på vitaminer og mineraler, som frugter, hele korn og grøntsager, er blevet forbundet med en samlet lavere risiko for depression, ligeledes er fødevarer som er rige på omega-3 fedtstoffer, såsom nødder, laks og andre fede fisk.

3. VÆGT REGULERING

De fleste mennesker kender til problemer med vægten, så det er derfor også værd at nævne at en simple og sunde kost, hvor sodavand erstattes med vand, grøntsags sticks i stedet for chips, og en salat i stedet for pommes frites vil kunne hjælpe dig med at tabe sig.

4. AT VÆRE SUNDERE

At være tynd behøver ikke være et tegn på sundhed, og ikke alle, der er let overvægtige er usunde, men at spise rigtigt kan forbedre sundheden for selv tynde mennesker, der er junk food junkies. Du kan tænke på junk food som noget, der er høj i kalorier og lav i mikronæringsstoffer som vitaminer og mineraler. Dette omfatter kartoffelchips, fedtet fødevarer som pommes frites og sodavand.

5. AT SPISE BÆREDYGTIGT

Bæredygtighed er mere end økologi, men økologiske varer er et godt skridt på vejen. Økologiske varer er dyrket uden kunstgødning, sprøjtegifte og brug af gensplejsning. Dyrene lever under forhold, der tilgodeser deres naturlige behov.