Opskrifter på sund økologisk mad

Økologi er mere end et spørgsmål om brugen af kemiske sprøjtegifte. Økologi handler om en økologisk balance mellem de levende væsner og deres miljø – heriblandt planter og dyr. Hjemmelavet mad, med friske og økologiske råvarer er at fortrække og her på ecolove er der en masse opskrifter der kan bruges som inspiration til en sundere livsstil

Vi anbefaler at sætte fokus på bæredygtige fødekilder der sætter et minimalt aftryk på jordens resurser, miljø og klima, så produktionen ikke overudnytter jordens bæreevne.

Avocado-Pineapple-Smoothie-790x583

Sunde safter og friske smoothies til en sundere hverdag. Det perfekte boots til en lang og travl dag.

42raw

Råt og plantebaseret. Hvis du ikke har prøvet raw food endnu, så får du her inspiration til at prøve dig frem med rå plantemagi.

lasagne

Opskrifter til erfarne vegetarer såvel som begyndere. Få den lækreste introduktion til en kødfri verden.

fyldte squash

Opskrifter til den kræsne veganer. Få det bedste ud af planteverdenen. Fra nøddesteg til lasagne, og måske en enkelt kage.

Bananpandekager

Prøv disse lækre opskrifter hvis du er glutenintolerant eller vil undgå gluten i din kost. Stort udvalg af lækre opskrifter.

banangrød

En sund økologisk morgenmad giver dig brændstof langt op ad formiddagen. Og den behøver hverken være besværlig eller tage lang tid at tilberede.

laksecarpaccio

Vi har samlet en række opskrifter på lækre og nemme forretter. Her finder du små forretter som snacks og hapser med/uden kød samt flotte forretter med og uden fisk.

083013-264029-cook-the-book-ultimate-chicken-curry-thumb-625xauto-348077

Nemme og sunde økologiske opskrifter til aften både til hverdag weekend og fest. Find masser af inspiration til lækker og nem aftensmad.

cheesekage-ecolove-dk

Om du er til brownie, is eller cheesecake, så kan du finde en opskrift her, naturligvis i en sundere udgave.

fiskefrikadeller-ecolove.dk

Økologiske råvarer er flere gange udnævnt til at være sundere for os mennesker, og især gavner det vores børn at skabe gode madvaner, så dit barn kan vokse og føle sig godt tilpas.
Der er intet tidspunkt i et menneskes liv, hvor næringsbehovet pr. kilo kropsvægt er så stort som i spædbarnsåret. I løbet af dette år tredobler barnet sin vægt.

Linsesuppe

Hvem siger det skal være kedeligt at spise salat? Find opskrifter på lækre salater samt supper der varmer om vinteren.

kokoskugler

Her finder du fristende opskrifter til når den lille sult melder sig eller til dine gæster før middagen. Forkæl dig selv med en snack.

kryddersmør

Dip til chips og grøntsags-stænger, hjemmelavet pesto, salatdressing og hummus. Find opskrifter på lækkert tilbehør til sunde måltider her.

balsamico

Find opskrifter på grillmarinader og lav lækre saucer fra bunden. Masser af hvidløg, balsamico, persille og andre lækre ting.

Marokkanske småkager - Ghribas

Småkager, boller og knækbrød – kom i sving i køkkenet med disse opskrifter på lækkert bagværk. Overrask med nybagt brød.

Spise sundt er ikke altid let, men at forpligte sig til en sund kost kan være en af ​​de smarteste beslutninger, du nogensinde har taget. Hvorfor? Ikke alene kan kosten får dig til at føle og se bedre ud. En sundere kost kan også spare dig for penge på fremtidige sundhedsudgifter.

At spise godt betyder også at udelade eller kun sjældent indtage fødevarer, der har et højt indhold af sukker, mættet fedt og natrium. Det omfatter de fleste fastfood produkter, sodavand, forarbejdede snacks som chips og kiks.

Blandt andet kan en sundere kost have indvirkning på

1. Øge produktiviteten

Ligesom en bil, har din din hjerne brug for kvalitets brændstof for at øge effektiviteten. Øget fokus på en sundere kost booster din produktivitet.

2. Forbedre humøret

Hvad du spiser, har en indvirkning på din hjerne, herunder de dele, der regulerer humøret. Gennem en regelmæssig korrekt ernæring, vil man kunne opretholde et stabilt blodsukker der overordnet vil få dig til at føle dig bedre, på de fleste dage. Fødevarer rige på vitaminer og mineraler, som frugter, hele korn og grøntsager, er blevet forbundet med en samlet lavere risiko for depression, ligeledes er fødevarer som er rige på omega-3 fedtstoffer, såsom nødder, laks og andre fede fisk.

3. Vægt regulering

De fleste mennesker kender til problemer med vægten, så det er derfor også værd at nævne at en simple og sunde kost, hvor sodavand erstattes med vand, grøntsags sticks i stedet for chips, og en salat i stedet for pommes frites vil kunne hjælpe dig med at tabe sig.

4. At være sundere

At være tynd behøver ikke være et tegn på sundhed, og ikke alle, der er let overvægtige er usunde, men at spise rigtigt kan forbedre sundheden for selv tynde mennesker, der er junk food junkies. Du kan tænke på junk food som noget, der er høj i kalorier og lav i mikronæringsstoffer som vitaminer og mineraler. Dette omfatter kartoffelchips, fedtet fødevarer som pommes frites og sodavand.

5. At spise bæredygtigt

Bæredygtighed er mere end økologi, men økologiske varer er et godt skridt på vejen. Økologiske varer er dyrket uden kunstgødning, sprøjtegifte og brug af gensplejsning. Dyrene lever under forhold, der tilgodeser deres naturlige behov.