Mad & vin

Økologiske butikker – Fødevarer med god samvittighed

ØKOLOGISK VIN & CHOKOLADE
ØKOLOGISK VIN & CHOKOLADE

Mange, hvis ikke de fleste, producenter af økologisk chokolade får deres ingredienser fra certificerede fair trade kakaoplantager.

ØKOLOGISKE GÅRDBUTIKKER
ØKOLOGISKE GÅRDBUTIKKER

Der er ikke noget som en tur på landet, og nu kan du kombinere det med indkøb af økologisk kød, frugt og grønt hos de økologiske gårdbutikker.

HELSEKOST
HELSEKOST

Helsekost bliver tit brugt i sammenhæng med slankekure og det kan bestemt også være smart. Helsekost er godt!

ØKOLOGISKE DAGLIGVARE
ØKOLOGISKE DAGLIGVARE

Til travle forbrugere er det blevet nemt at handle på nettet, og for dem som har tiden, er der et stort udvalg at finde hos dit lokale supermarked.

ØKOLOGISK BAGER
ØKOLOGISK BAGER

Økologiske brød kan i dag købes hos din bager og fra små og store brødfabrikker. Især hos en del af de mindre bagerier er der stor fokus på smagskvaliteten og stigende interesse for brød af gamle kornarter og -sorter.

Brød, boller og kager af biodynamiske og økologiske råvarer af allerbedste kvalitet efter principper, gør brødet sundere, drøjere, mere holdbart og giver det en fin aroma.

VEJEN TIL ET MERE ØKOLOGISK LIV
VEJEN TIL ET MERE ØKOLOGISK LIV

Økologisk mad

De økologiske restauranter, økologiske cafeer og take away steder findes der mange af. Det Økologiske Spisemærke har givet mange af disse spisesteder en gratis statskontrolleret mærkningsordning.

Det Økologiske Spisemærke findes i guld, sølv eller bronze der viser, hvor stor en del økologiske råvarer, der anvendes på spisestedet. Det Økologiske Spisemærke kan ses som en milepæl for, hvor langt stederne er med en økologisk omstilling – både for køkkenerne selv og for deres gæster.

Økologi i hverdagen

Hos en økologisk bager kan du finde godt kvalitets økologisk brød, økologiske kager, økologisk spelt brød, glutenfri brød, glutenfri kage, kager, boller, snegle, tebirkes, croissanter. Her er fokus på kvalitet og lokale råvarer i økologisk kvalitet.

Hos emmerys, Det Rene Brød og hos mange andre bagere kan man købe take away kaffe eller sidde og nyde en kage til kaffen.

Økologiske dagligvarer kan købes hos de fleste supermarkeder og efterhånden er der også et stort udvalg af økologiske supermarkeder i Danmark. Irma er blandt de supermarkeder der sælger mest økologi i forhold til deres totalomsætning. På nettet kan deres handles online og her er udvalget stort blandt de økologiske varer.

Det naturlige valg

Gårdbutikker er et besøg værd, hvis man selv ønsker at hente sine dagligvarer hos den lokale gårdbutik eller stalddørssalg. Her på portalen har vi Danmarks største oversigt over økologiske gårdbutikker samt stalddørsforhandlere, der sælger økologiske grønsager, økologisk kød, frugt, mel m m.

Danmarks største udvalg af helsekost, hudpleje og økologiske fødevarer til dig, der går op i sund livsstil findes her på portalen. Sortimentet er stort blandt landets helskostbutikker, blandt andet findes hudpleje, kosttilskud, te, vitaminer, mineraler til hele familien.

Forkæl dig selv

Kæmpe udvalg i rødvin, hvidvin, mousserende vin, rosévin, dessertvin og meget mere finder du hos de mange vin forhandlere.Spørg efter deres økologiske, biodynamiske vine og du vil finde et godt udvalg. Find den nærmeste butik eller shop online på nettet.

Økologisk chokolade er blevet et hit, og mange kender allerede Summerbird Organic for deres velsmagende flødeboller- men mange andre virksomheder producere også økologisk kvalitets chokolade.