Dagens opskriftOpskrifterVeganerVegetar

Fyldt aubergine med linsesalat, cremet hummus & stegte tomater

Fyldt aubergine med linsesalat, cremet hummus & stegte tomaterFyldt aubergine med linsesalat, cremet hummus & stegte tomater
Fyldt aubergine med linsesalat, cremet hummus & stegte tomater

Aubergine er rig på antioxidanter, og fibre, og kaloriefattig. Skallens nuancer af lilla-bordeaux er hele forklaringen på, at aubergine er så sundt og fyldt med antioxidanter. Den vigtigste af dem – nasunin – beskytter nemlig fedtmolekylerne i kroppens celler. Lige præcis den funktion er ufatteligt vigtig, når det handler om at holde cellerne friske og spændstige – herunder dine hjerneceller(!) – idet cellemembranen består af fedt. Nanusin beskytter dermed indirekte dine kognitive evner, og fungerer generelt som beskytter af alle kroppens celler.

Fyldt aubergine med linsesalat, cremet hummus & stegte tomater

  2 personer

 45 minutter

Ingredienser

Auberginer:

  • 2 auberginer,
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 store håndfulde cherrytomater
  • 1/2 tsk himalayan salt

Linsesalat:

  • 200 g grønne linser, skyllet grundigt
  • 750 ml grøntsagsboullion
  • 1 rødløg, finhakket
  • Håndfulde cherrytomater, halveret i kvarte
  • 1 rød peberfrugt, finhakket
  • 50 g valnødder, ristede og let hakket
  • Stor håndfuld frisk mynte, hakket
  • Stor håndfuld frisk koriander, hakket

Dressing:

  • 1-2 spsk harissa
  • 3 spsk ekstra jomfru olivenolie
  • Saft af 1/2 citron
  • 1 tsk havsalt

Hummus: Se opskrift her

Fremgangsmåde

Tilberedning af auberginer og tomater:

  1. Forvarm ovnen til 180c
  2. Halver auberginer på langs og rids 1/2 cm tern ned i kødet.
  3. Tilsæt herefter aubergine samt cherrytomaterne med lidt olie over, til en stor bageplade og krydre med salt og peber.
  4. Bages i 20-25 minutter, eller indtil toppen af auberginerne er stegt igennem og tomaterne sprænger. Sæt til side.

Linsesalat:

  1. Tilsæt linserne og grøntsagsboullion til en stor gryde. Lad dem simre i 25 til 35 minutter – omrøring lejlighedsvis, indtil de er møre. Tilsæt mere vand, hvis nødvendigt. Si vandet fra og stil til afkøling.
  2. I en stor skål blandes alle ingredienserne med linserne.
  3. Kom alle dressing ingredienser i en krukke, og ryst for at kombinere.
  4. Hæld dressingen over linsesalaten, og omrør for at kombinere.

Servering:

  1. Top auberginerne med masser af cremet hummus, linser og afslut med cherrytomater.
Ecolove
Jeg hedder Jullie og jeg står bag ecolove. Jeg har altid følt stærkt for miljøet og den måde vi behandler vores dyr på. Tilbage i 90 erne begyndte jeg for alvor at købe økologiske produkter, først og fremmest handlede det om sundhed, men i høj grad også om at sende et signal til omverden om at passe bedre på vores dyr samt miljø. I 2014 besluttede min familie og jeg os for at flytte til udlandet, hvor jeg fik muligheden for at gøre noget ved en livslang drøm; ønsket om at udbrede budskabet om økologi, miljø og bæredygtighed. ecolove gik i luften januar 2016, efter mere end 1 1/2 års udvikling. Min mission med ecolove: Det skal være nemt at finde økologiske samt bæredygtige produkter. Jeg har listet over 300 økologiske & veganske/vegetariske spisesteder, over 1000 økologiske samt bæredygtige butikker og under mad &Vin finder du ligeledes over 900 fødevarebutikker. Alle er listet så du nemt kan finde dem også via vores kort funktion.

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Dagens opskriftOpskrifterVeganerVegetar

Fyldt aubergine med linsesalat, cremet hummus & stegte tomater

Fyldt aubergine med linsesalat, cremet hummus & stegte tomater
Fyldt aubergine med linsesalat, cremet hummus & stegte tomater

Aubergine er rig på antioxidanter, og fibre, og kaloriefattig. Skallens nuancer af lilla-bordeaux er hele forklaringen på, at aubergine er så sundt og fyldt med antioxidanter. Den vigtigste af dem – nasunin – beskytter nemlig fedtmolekylerne i kroppens celler. Lige præcis den funktion er ufatteligt vigtig, når det handler om at holde cellerne friske og spændstige – herunder dine hjerneceller(!) – idet cellemembranen består af fedt. Nanusin beskytter dermed indirekte dine kognitive evner, og fungerer generelt som beskytter af alle kroppens celler.

Fyldt aubergine med linsesalat, cremet hummus & stegte tomater

  2 personer

 45 minutter

Ingredienser

Auberginer:

  • 2 auberginer,
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 store håndfulde cherrytomater
  • 1/2 tsk himalayan salt

Linsesalat:

  • 200 g grønne linser, skyllet grundigt
  • 750 ml grøntsagsboullion
  • 1 rødløg, finhakket
  • Håndfulde cherrytomater, halveret i kvarte
  • 1 rød peberfrugt, finhakket
  • 50 g valnødder, ristede og let hakket
  • Stor håndfuld frisk mynte, hakket
  • Stor håndfuld frisk koriander, hakket

Dressing:

  • 1-2 spsk harissa
  • 3 spsk ekstra jomfru olivenolie
  • Saft af 1/2 citron
  • 1 tsk havsalt

Hummus: Se opskrift her

Fremgangsmåde

Tilberedning af auberginer og tomater:

  1. Forvarm ovnen til 180c
  2. Halver auberginer på langs og rids 1/2 cm tern ned i kødet.
  3. Tilsæt herefter aubergine samt cherrytomaterne med lidt olie over, til en stor bageplade og krydre med salt og peber.
  4. Bages i 20-25 minutter, eller indtil toppen af auberginerne er stegt igennem og tomaterne sprænger. Sæt til side.

Linsesalat:

  1. Tilsæt linserne og grøntsagsboullion til en stor gryde. Lad dem simre i 25 til 35 minutter – omrøring lejlighedsvis, indtil de er møre. Tilsæt mere vand, hvis nødvendigt. Si vandet fra og stil til afkøling.
  2. I en stor skål blandes alle ingredienserne med linserne.
  3. Kom alle dressing ingredienser i en krukke, og ryst for at kombinere.
  4. Hæld dressingen over linsesalaten, og omrør for at kombinere.

Servering:

  1. Top auberginerne med masser af cremet hummus, linser og afslut med cherrytomater.
Ecolove
Jeg hedder Jullie og jeg står bag ecolove. Jeg har altid følt stærkt for miljøet og den måde vi behandler vores dyr på. Tilbage i 90 erne begyndte jeg for alvor at købe økologiske produkter, først og fremmest handlede det om sundhed, men i høj grad også om at sende et signal til omverden om at passe bedre på vores dyr samt miljø. I 2014 besluttede min familie og jeg os for at flytte til udlandet, hvor jeg fik muligheden for at gøre noget ved en livslang drøm; ønsket om at udbrede budskabet om økologi, miljø og bæredygtighed. ecolove gik i luften januar 2016, efter mere end 1 1/2 års udvikling. Min mission med ecolove: Det skal være nemt at finde økologiske samt bæredygtige produkter. Jeg har listet over 300 økologiske & veganske/vegetariske spisesteder, over 1000 økologiske samt bæredygtige butikker og under mad &Vin finder du ligeledes over 900 fødevarebutikker. Alle er listet så du nemt kan finde dem også via vores kort funktion.

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.