Harissa - Chilisauce
Harissa er en skøn chilisauce der bruges i det nordafrikanske køkken. Harissa kan bruges som en marinade og som smagsgiver i kød- og grøntsagsretter og i couscous.

Harissa - Chilisauce

 4 personer

  30 minutter

Ingredienser

  • 2 røde peberfrugter
  • 2 tsk stødt koriander
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 2 friske chili
  • 4 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 1/2 tsk Himalayan salt

Fremgangsmåde

  1. Skær stilk og frøstand fra peberfrugterne, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem ved 200 grader varmluft i ca. 20-25 minutter. Lad peberfrugterne køle af.
  2. Rist imens krydderierne kortvarigt på en tør pande.
  3. Blend peberfrugter, ristede krydderier, chili, hvidløg, olivenolie og salt i en foodprocessor, til konsistensen er som en tyk puré.
  4. Skold et lufttæt glas og opbevar din harissa heri. Din harissa kan holde sig et par uger i køleskab.