Hummus

Hummus er en klassisk forret og snack fra Mellemøsten bestående primært af kikærtpuré med varierende tilbehør. I fremstilling af hummus anvendes især tahini, olivenolie, citronsaft, salt samt hvidløg

Retten kan serveres som dip til forretter eller smøres direkte på nybagte, varme fladbrød.

Hummus

  2 personer

 10 minutter

Ingredienser

  • 150 g kikærter
  • 1 spsk grovt revet frisk ingefær
  • evt. 1 tsk spidskommenfrø
  • 2 spsk olivenolie
  • Friskkværnet peber
  • 1spsk tahin (sesamsmør)
  • 1 spsk citronsaft
  • 3/4 citronsaft
  • 3/4 tsk salt
  • Neutral kokosolie til stegning

 

Fremgangsmåde

  • Kikærterne sættes i blød natten over eller i mindst 4 timer og koges i rigeligt nyt vand i 1 1/4 time. Hæld vandet fra
  • Frisk ingefær og spidskommen svitses et minut i kokosolie.
  • Krydderierne, tahin, citronsaft, salt, 1 dl olie samt kikærterne tilsætte i en blender og blendes til en ensartet masse.
  • Tilsæt mere olie til du opnår den ønskede konsistens som en blød creme.

Pynt:

Persille, frisk basilikum eller frisk koriander