Svampe i karry & brune ris

Shiitake-svampe er blevet kaldt “mirakel-svampen” på grund af deres stærke immunforstærkende egenskaber og kræftbekæmpende egenskaber. De indeholder alle otte af de essentielle aminosyrer og vitaminer såsom B12, A, D og C.

Svampe i karry & brune ris

 4 -6 personer

 45 minutter

Ingredienser

  • 500 g Shiitake-svampe
  • 2 fed hvidløg
  • 5 cm ingefær
  • 1 løg
  • ½-1 frisk rød chili
  • 500 g modne tomater blandet farve
  • jordnøddeolie
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 tsk bukkehorn
  • 1 tsk sort sennepsfrø
  • 1 tsk medium karry
  • 1 spsk mangochutney
  • 1 x 400 ml dåse kokosmælk
  • 30 g paneer ( indisk ost )
  • 2 limefrugter
  • 400 g brune basmati ris
  • 1 bundt frisk koriander

Fremgangsmåde:

  1. Forvarm ovnen til 200C
  2. De store svampe rives i mindre stykker, imens de små beholdes hele. Kom dem i en stor ovnfast gryde og rist dem af i lidt olie, i 5-8 minutter, indtil de er gyldne.
  3. I mellemtiden, skræl og hak hvidløg, ingefær og løg fint. Fjern kerner fra chilien og fin hak
  4. Groft hak tomaterne.
  5. Tilføj det hele til gryden undtagen tomaterne
  6. Tilsæt derefter 1 spsk olie og krydderier.
  7. Rør rundt i 2 minutter, indtil krydderierne er ristet og det lugter dejligt. Tilsæt tomater, mango chutney og kokos mælk, bliv ved med at røre så det bliver en ensartet masse og krydr godt med havsalt og sort peber.
  8. Top med stykker af paneer og kom gryden i ovenen med låg. Smag og krydr efter behov, tilføj lidt limesaft, hvis nødvendigt.