Lammeburger

Servere den de luxe burger sammen med de lækreste selleri fritter – så bliver det næste ikke bedre…

Køb økologisk lammekød og vær med til at sikre bedre dyrevelfærd. Får skal have adgang til græsarealer fra 15. april til 1. november, når vejrforholdene og dyrenes fysik tillader det. Dyrene skal være på græsningsarealet minimum seks lyse timer dagligt. I stalden må de kun bindes kortvarigt.

Lammeburger

  2 personer

  30 minutter

Ingredienser

  • 400 g hakket lammekød
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. knust spidskommen
  • 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 1 æg
  • 1 spsk. rasp
  • Neutral kokosolie til stegning
  • Salt
  • 2 burgerboller
  • 100 g feta, smuldret
  • 100 g semidried-tomater
  • Rucola salat
  • Hjemmelavet mayonnaise
  • Hjemmelavet ketchup

Fremgangsmåde

  1. Rør lammekødet med salt, spidskommen, persille, hvidløg, æg og rasp.
  2. Form farsen til 2 bøffer, og steg dem i olie på en varm pande.
  3. Krydr med salt.
  4. Lun bollerne, og smør dem med mayo samt ketchup
  5. Fyld bollerne med salat, bøf, feta og semidried-tomater, og servér straks med en stor salat.