sellerifritter

Selleri sænker dit kolesteroltal, samtidig med at den har en nærmest ideel sammensætning af kalium, mangan og magnesium. Sammensætningen af selleri er meget heldig. Mangan har bl.a. betydning for udvikling af brusk, knogler og led og forebygger knogleskørhed. Sammen med magnesium tilhører mangan de basiske mineraler og er sammen med calcium afgørende, når man taler syre-base-balance i kroppen.

Sellerifritter

 4 personer

  30 minutter

Ingredienser

  • 1 knoldselleri
  • 3-4 spsk olivenolie
  • Salt & peber
  • Krydderi f.eks. frisk persille, rosmarin eller timian
  • 5 spsk sesamfrø ( tilvalg )

Fremgangsmåde

  1. Skræl sellerien, hvorefter den skæres ud i 5 cm lange og ½ cm tykke stave.
  2. Læg dem på en bageplade med bagepapir.
  3. Tilsæt olie, krydderier og sesam og vend det hele godt sammen
  4. Bag fritterne sprøde i 25 min ved 200-225 grader – hold øje med dem