Laks med beluga linser, spinat og svampe

Fisk kan have det røde økologimærke, MSC- eller ASC-mærket. Fisk indeholder sunde fiskeolier og vitaminer, men konventionelt fiskeri har konsekvenser for miljøet, din sundhed og fiskenes dyrevelfærd. Overforbrug af antibiotika hos konventionelt opdrættede fisk kan forurene vandmiljøet og gøre bakterier antibiotikaresistente, og der kan være rester af sprøjtemidler i fiskenes foder. Konventionelle, vilde fisk kan blive overfisket, så bestande bliver truet eller uddør. Vil du træffe et mere bæredygtigt valg, skal du kigge efter 3 mærker, når du køber fisk.

Disse mærkerne stiller blandt andet krav til fiskenes levevilkår og miljøet. Her får du hjælp til at kende forskel på mærkerne.

Laks med beluga linser, spinat og svampe

 4 personer

  30 minutter

Ingredienser

  • 800 g vildlaks el. økologisk laks
  • Lidt olivenolie
  • Lidt neutral kokosolie
  • 250 g linser
  • Saften og reven skal fra 1 citron
  • 1 pose spinat
  • 1 bakke champignon
  • blandede kryderurter
  • 1 bundt forårsløg
  • 3 tomater
  • 1 fed hvidløg
  • Havsalt og peber

Fremgangsmåde

  1. Linser koges med krydderurterne i ca. 15 min.
  2. Tilsæt 1 spsk havsalt og lad dem simre yderligere i 5 min. til de er møre.
  3. Læg laksen på bagepapir og sprøjt lidt oliven olie, salt og peber over. Bages i 10-12  min ved 200 g i ovnen.
  4. Skyld spinaten godt og afdryp.
  5. Skær svampe i kvarte, tomater  i tern og forårsløg i tynde ringe.
  6. Riv skallen af citronen og pres saften ned i en skål
  7. Pisk olivenolie i og smag til med presset hvidløg, salt og peber.
  8. Varm en pande op, kom kokosolie på og steg svampene gyldne og sprøde.
  9. Lige inden servering vendes spinaten i, så den stadig har lidt struktur og bid.
  10. Smag til med salt og peber, drys med tomatterne og forårsløg og vend i de lune linser.
  11. Hæld marinaden over og smag til.