Krydret kylling i salatruller

Køb økologisk kylling for at sikre dyrevelfærd og mindske indtaget af kedelig kemi. Økologi er en landbrugs- og fødevareproduktion, hvor man tager særlige hensyn til miljø, natur og dyrevelfærd. I økologi er der meget fokus på, at dyrene kan udføre deres foretrukne naturlige adfærd, og at dyrene har adgang til motion i det fri.

Krydret kylling i salatruller

 4 personer

  30 minutter

Ingredienser

  • 4 kyllingebryst
  • Salt
  • 500 g østershatte
  • Lidt kokosolie til stegning
  • 1/2 dl soja
  • 1 dl østerssauce
  • 2 spsk. honning
  • 2 salathoved
  • 4 gulerødder i julienne
  • 4 forårsløg, fintsnittede

Tilbehør:

  • Sød chilisauce
  • Limebåde
  • Evt. kogte bruneris eller nudler

Fremgangsmåde

  1. Kom kyllingebryst i kogende, saltet vand, og lad dem pochere i 12 minutter. Sluk for vandet, og lad dem trække færdig i yderligere 8-12 minutter.
  2. Pluk svampene i grove stykker. Kassér den nederste, træede del. Rist svampene gyldne i lidt olie på en varm pande. Kom soja, østerssauce og honning ved, og lad det reducere en smule, uden at det brænder på.
  3. Pluk kyllingekødet fra hinanden, og vend det på panden med svampe og sojadressing.
  4. Pluk salatbladene fra hinanden, og sæt dem på et stort fad.
  5. Fyld gulerødder og kyllingefyld i salatbladene, og drys med forårsløg.

Servér straks med limebåde og chilisauce, og ris eller nudler efter smag.

Tip:

Du kan sagtens servere flere sprøde grøntsager til, f.eks. peberfrugt, kål, kinaradise eller måske dejlige spirer.