Grønne asparges med parmaskinke

Asparges indeholder fytokemiske forbindelser som klorofyl og lutein, der fungerer som kritiske organrensere. De kommer dybt ind i organer som leveren, milten, bugspytkirtlen og nyrerne og skubber de toksiner, de finder der væk. Klorofyl bundet til aminosyrer, såsom glutamin, threonin og serin, er en stærk heavy metal detox. Desuden er nogle af de phytochemicals, der findes i asparges, toksinhæmmere. Dette betyder, at når disse toksiner, såsom pesticider og tungmetaller, er blevet drevet ud af organerne, forbliver disse specialiserede phytochemicals bagved og afstøder nye toksiner fra at tage ophold der. Denne toksininhibering gør asparges til et fantastisk redskab til at kæmpe næsten alle kræftformer.

Grønne asparges med parmaskinke

  8 stk.

  20 minutter

Ingredienser

  • 16 grønne asparges
  • 8 skiver parmaskinke (eller serranoskinke)
  • 2 spsk olivenolie
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader. 
  2. Skær enden af aspargesen.
  3. Vikl en skive skinke rundt om 2 asparges og læg dem i en bageplade med bagepapir eller et smurt ovnfast fad.
  4. Hæld lidt olivenolie over og krydr med salt og peber. 
  5. Varm dem midt i ovnen i 10-15 minutter.

Tip:

Retten går godt sammen med hjemmelavet aioli