grillede østers

Østers er verdens bedste kilde til zink, regnet pr. portion. 84,4 mg pr. 100 g, og det giver dem en stribe vigtige egenskaber, som bla. at beskytte mod inflammation, får sår til at hele bedre, vigtige for dine cellers stofskifte og mange andre ting. Så er man i underskud af zink kan østers være svaret.

Grillede østers

  6 personer

  20 minutter

Ingredienser

  • 24 østers
  • 200 g ristede baconterninger
  • 100 g revet parmesan
  • 100 g brødkrummer af toastbrød
  • 1 fed hakket hvidløg
  • 1 stor hndf. persille
  • 60 g blødt smør

Fremgangsmåde

Fremgangsmåde:

  1. Gril østersene på en grillpande eller varm grill. Grill dem mellem 5-8 minutter, afhængigt af hvor store de er. Lad dem køle lidt af, og åben dem derefter.
  2. Rør krummerne, hvidløg, persille og parmesan sammen.
  3. Hæld væden fra østersene ned i blandingen.
  4. Fordel blandingen i østersene og pynt med bacon.
  5. Gril dem endnu en gang, på grillen under låg eller i ovnen for fuld varme. De er færdige ca. efter 1 minut når de er gyldne.
  6. Servér straks.