Detox bade eller Mud Mix Bath som nogle kalder det ligesom i Kleopatras dage, bebudes terapeutiske mudderbade stadig i dag for deres evne til at afgifte og trække urenheder ud, blødgøre huden, forbedre cirkulationen og lindre ømhed og smerter.

Ved at blande disse 4 komponenter og tilsætte dem til at varmt bad eller fodbad, opnåes en effektiv detox af kroppen.

Bentonite ler:

Bentonitler, eller montmorillonitler, er et naturligt forekommende stof, der stammer fra vulkansk aske. Forskellige civilisationer har brugt dets medicinske og helbredende egenskaber i århundreder.

Den unikke sammensætning af bentonit, rig på mineraler som calcium, magnesium og jern, bidrager til dens terapeutiske værdi.

Dette ler har en fin, fløjlsagtig tekstur og en grågrøn eller råhvid farve. På grund af dets høje absorberingsevne og kvældende egenskaber er leret almindeligt anvendt i forskellige industrier, herunder kosmetik, lægemidler og miljømæssige applikationer.

I dag er det bredt anerkendt for dets evne til at afgifte kroppen, forbedre hudens sundhed og fremme det generelle velvære.

Epsom Salt:

Epsom salt har været kendt i hundreder af år, og i modsætning til andre salte, har det gavnlige egenskaber, som kan lindre krop, sind og sjæl.

Nogle af de utallige sundhedsmæssige fordele omfatter afslapning af nervesystemet, hærdning af hudproblemer, berolige rygsmerter og ømme lemmer, lette muskel stamme, healing egenskaber, behandle forkølelse og overbelastning samt at uddrive giftstoffer fra kroppen.

Himalayan Salt:

Denne specielle type salt har en unik kombination af mineraler, herunder magnesium, calcium og kalium, der hjælper med at stimulere cirkulationen og afgifte kroppen. Som et resultat kan det hjælpe med at skylle toksiner ud, reducere hævelser og oppustethed og hjælpe med at holde din hud blød og sund.

Zeolite ler:

Zeolit har evnen til at absorbere, opbevare og neutralisere toksiner, hvilket gør leret til en værdifuld afgiftende ingrediens til skønheds- og spaprodukter. Leret er rig på silicium, calcium, kalium og jern.

Zeolit er et mineral, der afgiver negativt ladede ioner. Det er denne unikke kemiske egenskab ved at tiltrække positivt ladede ioner, der tillader en kemisk reaktion at forekomme og neutralisere giftigt stof.

Zeolit ler bruges ofte i afgiftende mudderindpakninger, kropsvaske, badevand, sæbefremstilling, ansigtsmasker, mineralbaserede eller cremebaserede rensemidler, eksfolierende produkter til ansigt og krop, hud lysningsprodukter, ler og anti-akne produkter.

Vejledning:

  • 1 kop / 2,5 dl Bentonite ler
  • 1 kop / 2,5 dl Epsom salt
  • 1 kop / 2,5 dl Himalayan salt
  • 1/2 kop / 1,25 dl Zeolite ler

I en skål blandes de 4 komponenter med varmt vand, indtil alle dele er opløst. Hæld derefter langsomt denne blanding i badet med varmt vand. Det er det! Prøv at ligge i blød i mindst 20 minutter for at lade blandingen gøre sit arbejde og give en grundig detox.

Læs også artiklen: Hvad er epsom salt?

Forfatter: redaktionen på ecolove