Figner, parma og mozzarella

Spiser du 100 gram figen, har du allerede fået 10 procent af dit anbefalede daglige indtag af fibre. 100 gram figen indeholder nemlig omkring 2,9 gram fibre, og ifølge de officielle anbefalinger skal vi have mellem 25 og 35 gram fibre om dagen.

Læs mere om figner her

Figner, parma og mozzarella

  4 personer

  15 minutter

Ingredienser

  • 4 stykker mozzarella
  • 8 skiver parmaskinke (eller serano eller lignende)
  • 8 salat blade
  • 8 friske figner
  • håndfuld valdnødder (kan ristes på en pande)
  • 4 spsk honning
  • lidt olivenolie
  • salt og peber på toppen.

Fremgangsmåde

  1. Lav en bund af salatblade, læg to skiver parmaskine på.
  2. Placer en halv klump mozzarella.
  3. Skær et snit i fignerne og åben dem forsigtigt, drys valdnødder over.
  4. Slut af med at hælde lidt honning, olivenolie samt salt og peber efter behov over anretningen.