Svampesuppe med croutoner

Dejlig cremet og fyldig suppe med masser af svampe. Køb dine favorit svampe og bland dem gerne, det vil give suppen en skøn smag og farve.

Svampesuppe med croutoner

 4 personer

  30 minutter

Ingredienser

  • 450 g blandede svampe, evt. kantareller og karljohan
  • 1 skalotteløg
  • 2 skiver hvidt brød
  • 30 g smør
  • 1 kvist timian
  • 1½ dl hvidvin
  • 3 dl grøntsagsbouillon
  • ¼ l piskefløde
  • Frisk timian
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Børst svampene rene.
  2. Pil skalotteløget og skær det i terninger.
  3. Kom lidt smør på begge sider af brødet, skær det i terninger og rist det sprødt på panden og lad dem afkøle på et stykke køkkenrulle.
  4. Smelt resten af smørret lysebrunt på panden og, rist svampe og løg i et par min. med en timiankvist.
  5. Tag nogle af svampene fra og læg dem i en skål, og hæld hvidvin på panden og lad det koge ind.
  6. Tilsæt grøntsagsbouillon samt fløde og lad det koge op.
  7. Blend suppen groft med en stavblender og spæd evt. med mere bouillon, hvis den er for tyk.
  8. Smag til med salt og peber og server med ristede svampe, sprøde brødcroutoner og lidt frisk timian.