Svamp & smør bønne ragu med polenta

Vitaminer i limabønner inkluderer folat (53 mikrogram, eller ca. 13% af dine daglige behov). Du drager også fordel af thiamin og mindre mængder af flere B-vitaminer sammen med vitamin K og E.

Mineraler i limabønner inkluderer mangan, kalium. kobber, magnesium og fosfor og jern. Limabønner har mere jern end adskillige andre typer bønner, herunder kidneybønner, kikærter og sojabønner. Limabønner indeholder også små mængder zink, selen og calcium.

Svamp & limabønne ragu med polenta

 4 personer

  1 time

Ingredienser

Ragu:

  • 1 porre, i skiver
  • 1-2 spsk neutral kokosolie
  • 4 hvidløgsfed, i skiver
  • 1 stor gulerod, finhakket
  • 250 g blandet svampe, finhakket
  • 2 spsk tørhvidvin
  • 4 tomater, groft hakket
  • 1 spsk tomatpuré
  • 1 tsk balsamico eddike
  • 1/2 tsk havsalt
  • tvist friskkværnet peber
  • 1 spsk friske timianblade
  • 1 knsp chiliflager
  • 1 glas Limabønner/smør bønner drænet og skyllet

Polenta:

  • Se opskrift her

Toppings: 

  • frisk timian
  • ekstra jomfru oliven olie
  • havsalt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Tilsæt kokosolie og porre til en stor gryde og steg i 6-7 minutter, indtil de meget bløde.
  2. Tilsæt hvidløg og gulerødder og steg videre i 3-4 minutter.
  3. Tilsæt nu svampe og hvidvin, omrør retten og steg i yderligere 2-3 minutter.
  4. Tilsæt nu tomater, tomatpuré, bønner, timian, balsamico, salt og peber.
  5. Lad nu retten simre i 6-7 minutter, indtil tomaterne er blødgjort.

Servering:

  • Anret en dyb tallerken med polenta, og top med ragu, drys timian og et stænk ekstra jomfru olivenolie over.