Suppe med vindampede muslinger

Fisk og skaldyr kan have det røde økologimærke, MSC- eller ASC-mærket. Fisk indeholder sunde fiskeolier og vitaminer, men konventionelt fiskeri har konsekvenser for miljøet, din sundhed og fiskenes dyrevelfærd. Overforbrug af antibiotika hos konventionelt opdrættede fisk kan forurene vandmiljøet og gøre bakterier antibiotikaresistente, og der kan være rester af sprøjtemidler i fiskenes foder. Konventionelle, vilde fisk kan blive overfisket, så bestande bliver truet eller uddør. Vil du træffe et mere bæredygtigt valg, skal du kigge efter 3 mærker, når du køber fisk.

Disse mærkerne stiller blandt andet krav til fiskenes levevilkår og miljøet. Her får du hjælp til at kende forskel på mærkerne.

Suppe med vindampede muslinger

 4 personer

  30 minutter

Ingredienser

  • 4 skalotteløg
  • 2 kg friske muslinger
  • 50 g smør
  • 1 bdt persille
  • 1 kvist timian
  • 2,5 dl tør hvidvin
  • Frisk kværnet peber
  • Grovt brød

Fremgangsmåde

  1. Børst muslingerne under koldt vand. Smid de muslinger væk, som ikke lukker tæt ved et lille bank mod bordet.
  2. Hak løgene og svits dem i smørret i en gryde.
  3. Tilsæt vin og krydderier.
  4. Bring massen i kog.
  5. Tilsæt muslingerne og damp dem ved høj varme i 5 minutter.
  6. Ryst gryden. Smid de muslinger væk, som er lukkede.
  7. Tag muslingerne op og anret dem i varme tallerkner.
  8. Smag suppen til med peber.
  9. Hæld suppen over muslingerne og server med et sprødt brød.