Sej i sprød butterdej med basilikum og bagte tomater

Fisk kan have det røde økologimærke, MSC- eller ASC-mærket. Fisk indeholder sunde fiskeolier og vitaminer, men konventionelt fiskeri har konsekvenser for miljøet, din sundhed og fiskenes dyrevelfærd. Overforbrug af antibiotika hos konventionelt opdrættede fisk kan forurene vandmiljøet og gøre bakterier antibiotikaresistente, og der kan være rester af sprøjtemidler i fiskenes foder. Konventionelle, vilde fisk kan blive overfisket, så bestande bliver truet eller uddør. Vil du træffe et mere bæredygtigt valg, skal du kigge efter 3 mærker, når du køber fisk.

Disse mærkerne stiller blandt andet krav til fiskenes levevilkår og miljøet. Her får du hjælp til at kende forskel på mærkerne.

Sej i sprød butterdej med basilikum og bagte tomater

 4 personer

  35 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåde

  1. Halver tomaterne og kom timian, hvidløg og olivenolie ovenpå.
  2. Bag tomat/timian/hvidløgsblandingen i ovnen ved 125° C i ca. 30 min.
  3. Pluk basilikum.
  4. Skær butterdejen ud i 4 stykker og fordel basilikum på de 4 stykker dej.
  5. Drys med hakket hvidløg, salt og peber.
  6. Læg sejfileterne på dejen og fold dejen sammen om fisken.
  7. Pensl butterdejen med sammenpisket æg og bag fiske-pakkerne  i ovnen ved 200°C i ca. 20-25 min., til butterdejen er gylden og sprød.
  8. Server med de bagte tomater og en grøn salat.