Rødbeder anbefales stærkt til folk, der lider af fedtlever, eller som har leverproblemer som følge af rygning eller alkohol

Leveren er den store udrenser i vores krop. Den er i stand til at filtrere blodet for at fjerne store mængder af toksiner og affald, der kan skade vores sundhed. Det siges at vores lever udfører over 500 funktioner, selv om der er undersøgelser, der viser det kan være mange flere. Derfor er det vigtigt at have en lever, som er sund og fungerer optimalt hver dag.

Vores lever er i stand til at rense sig selv uden nogen hjælp udefra, når vi giver den vigtige næringsstoffer. Der kan imidlertid kunne komme et tidspunkt, hvor vi overbelaster den og forhindrer den i at fungere korrekt. En stillesiddende livsstil, en dårlig kost, forurening, eller brug af blandt andet kemikalier kan resultere i overskydende giftstoffer i kroppen og forhindre leveren i at udføre sine opgaver korrekt.

Heldigvis kan leveren renses naturligt ved at spise fødevarer, der er rige på næringsstoffer, antioxidanter og andre stoffer, der er nøglen til dens udrensning.

At rense din lever med rødbeder naturligt og inden for få dage

Rødbeder indeholder en række næringsstoffer, der gør dem særligt gavnlige for af afgifte dine organer i kroppen. Dette omfatter lever, fordøjelsessystem og nyrer. Rødbeder stimulere lymfestrømmen, de hjælper med at øge ilt ved at rense blodet.

Den indeholder også en mængde vigtige stoffer som betalain, fibre, jern, betacyanin og folsyre, som alle er nøglen til at få en stærk og sund lever. Rødbeder indeholder en fiber kaldet pektin, som er den, der stimulerer rensning og fjernelse af giftstoffer fra leveren og væsentligt forbedrer dens funktion.

Foruden denne vigtige fordel er rødbederne blevet forbundet med healing af beskadiget lever, forbedrer produktionen af mavesyre, hvilket forhindrer frie radikaler i LDL (dårlig kolesterol) og forebyggelse af kræft i lunger, lever, milt, hud og tyktarm.

Rødbeder har været anvendt i årtier til at  rense leveren og i forebyggelsen af en lang række sygdomme. Det er meget let at inddrage denne grøntsag i din kost og den har en meget behagelig smag til brug i forskellige opskrifter.

Sådan bruger du rødbeder til gavn for din lever

Den bedste måde at bruge rødbeder på til gavn for din lever er at spise dem regelmæssigt. Selv om du kan juicer dem og tilføje dem til smoothies, kan du også nemt få gavn af dem ved bare at bage dem i ovnen et par gange om ugen, enten som tilbehør eller i salater.

Prøv disse opskrifter:

Rødbedejuice

Rødbeder bagt med cashew ost, hasselnødder og timian dukkah

Grønkålssalat med rødbeder og vilde ris

Raw rødebedesalat

Kilde: OneGreenPlanet

Forfatter: Redaktionen på ecolove