Rødbedepandekager

Rødbeder:

  • Er sunde fordi, de indeholder masser af folat, som er vigtigt for din blodproduktion og celledeling.
  • Indeholder godt med kalium, der er essentielt for muskler og nerver. Rødbeden er desuden kalorielet og fiberrig og gavner både talje og fordøjelse.
  • Indeholder vitamin A, B og C samt opløselige fibre der kontrollerer blodsukkeret, kolesterolniveauet og tarmfunktionen. Rødbeder er rige på beta-caroten, carotenoider og flavonoider – alt sammen kraftfulde antioxidanter

Læs også artiklen: RØDBEDER: RENSER DIN LEVER

Rødbedepandekager

  5 stk.

 45 minutter

Ingredienser

  • 1 stor rødbede / 2 små rødbeder
  • 200 g boghvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 æg
  • 250 ml plantemælk
  • 2-3 spsk honing
  • 1 knivspids vaniljepulver fra Urtekram
  • Kokosolie til stegning

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 200C / 400F.
  2. Skræl rødbeder og hak hver i 4 eller 6 stykker. Placer hakkede rødbeder i en bradepande, sammen med et par spiseskefulde koldt vand.
  3. Dæk skålen med et låg eller folie og bages i ovnen i 20-30 minutter, indtil de er kogt igennem. Kontroller rødbederne et par gange, tilsætte mere vand, så de ikke tørrer ud.
  4. Tilsæt mel og bagepulver i en stor skål.
  5. I en separat skål eller kande blandes æg, honning og vanille ekstrakt sammen.
  6. Når rødbeder er kogt igennem, kommes de i en blender.
  7. Tilsæt mælk og blend indtil bederne er helt blandet med mælken og du har en blød konsistens.
  8. Tilføj denne puré til æggeblandingen og pisk indtil en fin blanding.
  9. Endelig tilsættes denne blanding til mel og bagepulveret.
  10. Bland med en hånd piskeris, indtil du har en klassisk pandekagedej konsistens.
    Smelt lidt kokosolie i en stegepande ved svag varme. Tilføj noget af dejen (mængden afhænger af, hvor tyk eller tynd du vil have dine pandekager at være) og steg i 2-3 minutter på hver side for tykke pandekager eller 1-2 minutter på hver side til pandekager.