Ristet lyssej med ærtemos og ristet citron

Fisk kan have det røde økologimærke, MSC- eller ASC-mærket. Fisk indeholder sunde fiskeolier og vitaminer, men konventionelt fiskeri har konsekvenser for miljøet, din sundhed og fiskenes dyrevelfærd. Overforbrug af antibiotika hos konventionelt opdrættede fisk kan forurene vandmiljøet og gøre bakterier antibiotikaresistente, og der kan være rester af sprøjtemidler i fiskenes foder. Konventionelle, vilde fisk kan blive overfisket, så bestande bliver truet eller uddør. Vil du træffe et mere bæredygtigt valg, skal du kigge efter 3 mærker, når du køber fisk.

Disse mærkerne stiller blandt andet krav til fiskenes levevilkår og miljøet. Her får du hjælp til at kende forskel på mærkerne.

Ristet lyssej med ærtemos og ristet citron

 4 personer

  30 minutter

Ingredienser

Ærtemos:

  • 400 g ærter optøet fra frost
  • 1o0 g mascarpone
  • 3-5 tsk. fintrevet peberrod
  • Salt
  • 2-4 spsk. citronsaft

Lyssej:

  • 600 g lyssej eller torsk, uden skind og ben
  • Lidtneutral kokosolie til stegning
  • Salt
  • Lidt plukket brøndkarse

Tilbehør:

  • 1 citron
  • Salat
  • Ristede kartofler

 

Fremgangsmåde

  1. Blend ærterne med mascarpone, og smag til med peberrod, salt og citron.
  2. Rist fisken i lidt olie på en varm pande. Lad den stege næsten færdig på den ene side; tag panden af varmen, vend fisken, og lad den stege færdig på eftervarmen. Krydr med salt, og top med brøndkarse lige inden servering.
  3. Skær de yderste ender af citronen; del den på midten, og rist den på en tør, varm pande, med den store skæreflade nedad.
  4. Servér fisken på ærtemós med saft af varm citron, salat og ristede kartofler til.