Quinoasalat med broccoli og kikærter

Broccoli indeholder en række vitaminer og mineraler:

  • Vitamin C: En antioxidant, vigtig for immunfunktion og hudens sundhed. En halv kop rå broccoli (45 gram) giver næsten 70% af det anbefalede daglige indtag.
  • Vitamin K1: Broccoli indeholder store mængder vitamin K1, hvilket er vigtigt for blodpropper og kan fremme knoglernes sundhed.
  • Folat (B9): Særligt vigtigt for gravide kvinder, folat er vigtigt for normal vævsvækst og cellefunktion.
  • Kalium: Et væsentligt mineral, der er gavnligt for blodtrykskontrol og forebyggelse af hjerte-kar-sygdom.
  • Mangan: Dette sporelement findes i store mængder i hele korn, bælgfrugter, frugt og grøntsager.
  • Jern: Et vigtigt mineral, som har mange vigtige funktioner i kroppen, såsom transport af ilt i røde blodlegemer.
    Broccoli indeholder også mange andre vitaminer og mineraler i mindre mængder.

Quinoasalat med broccoli og kikærter

 4 personer

 45 minutter

Ingredienser

Citron Quinoa:

  • 500 g Quinoa, skyllet grundigt
  • 1 citron, saft+ skal
  • knisp Himalayan Salt

Hvidløgs broccoli:

  • 1 stort broccoli, delt i bukketter
  • 4 hvidløgsfed, hakket
  • stænk olivenolie
  • 1/2 tsk Himalayan Salt
  • tvist frisk kværnet sort peber

Kikærter:

  • 600 g kikærter, drænet
  • stænk olivenolie
  • 1 tsk Himalayan Salt
  • 1 tsk stødt paprika
  • Masser af frisk kværnet sort peber

Grøn Tahini-sauce:

  • 50 g Tahini
  • 100 ml vand
  • 2 fed hvidløg, skiver
  • 4 tsk ekstra jomfru olivenolie
  • 4 lime, saften
  • 1 bundt frisk persille
  • 1/2 Jalapeño, uden kerner
  • 1/2 tsk Himalayan Salt
  • Frisk kværnet sort peber

Valgfri toppings
Hamp eller sesamfrø
Skivet avokado
Chiliflak

Fremgangsmåde

Citron quinoa:

  1. Tilbered din quinoa efter anvisning på pakken og tilsæt citron saften og revet citron skal.

Broccoli og kikærter:

  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Vask og tør dine broccoli-bukketter. Bland broccoli, olivenolie, hakket hvidløg, salt og peber i en skål, indtil alle bukketter er jævnt overtrukket.
  3. Skyl og tør dine kikærter. Bland kikærter, olie, salt, peber og paprika i en skål, indtil alle er jævnt overtrukket.
    Bag broccoli og kikærter i 25 minutter i et ovnfast fad, eller indtil broccoli er møre, men stadig fast.

Grøn Tahini dressing:

  1. Tilsæt alle ingredienser til en blender, og blend på høj hastighed, indtil alt er glat og cremet. Smag, og juster krydderierne efter din smag. Ønskes dressingen ekstra stærk tilsættes en knivspids cayenne peber.

Servering:

  1. Tag 4 mellem store skåle- tilføj først quinoa. Top med broccoli og kikærter, dryp derefter med dressingen.
  2. Tilsæt hamp eller sesamfrø (eller begge dele!)
  3. Servers varm