Dagens opskrift, Opskrifter, Veganer, Vegetar

Ovnbagte linser & grøntsager

Ovnbagte linser & grøntsager

Grønne Linser indeholder i alt 353 kalorier / 1477 KJ per 100 gram. De indeholder en relativ stor mængde af kostfibre. Kostfibre er gode for din forbrænding.

4 personer – Tilberedningstid 30 minutter samt 2 timer bagetid

Ingredienser:

Grøntsager:

  • 1/2 blomkål hakket i mindre stykker
  • 1 medium sød kartoffel skrællet og hakket i små stykker
  • 3 gulerødder skrælles og hakket i små stykker
  • 2 kartoffel skrælles og hakket i små stykker
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk havsalt
  • Sort peber
  • 2 spsk kokos yoghurt eller anden plantebaseret yoghurt
  • 2 spsk næringsgær
  • 1 tsk Dion Sennep

Karameliserede løg:

  • 3 løg groft hakket
  • 2 spsk kokosolie, til stegning
  • Knsp havsalt

Fyldet:

  • 2 stort groft hakket
  • 3 spsk kokosolie, til stegning
  • 6 fed hvidløg fint hakket
  • 300 g grønne linser ( skyllet godt )
  • 1,5 liter vand
  • 1 spsk grøntsagsbouillon
  • 25 g svampe hakkede
  • saft fra 1/2 citron
  • 2 tsk havsalt
  • 2 spsk balsamisk glaze
  • 1 spsk vegansk Worcestershire sauce∗
  • 2 spsk ekstra jomfru olivenolie
  • 1 tsk tamari
  • Tvist sort peber
LÆS OGSÅ:  Nyt økologisk supermarked i Aarhus

∗Worcestershire sauce er et fermenteret krydderi lavet af en base af malteddike og aromatiseret med ansjos, melasse, tamarind, løg, hvidløg og andre krydderier. Smagen er salte og søde med en særskilt tang, der leveres af malteddik.

Topping:

  • Håndfuld let knuste valnødder
  • Stænk olivenolie

Fremgangsmåde:

Grøntsagerne:

  • Forvarm ovnen til 180 c
  • Tilsæt grøntsagerne til et stort ovnfast fad. Kom olivenolie over og krydr godt.
  • Bages 35-40 minutter indtil møre.
  • Lad det køle lidt, og tilsæt dem derefter til en stor skål.
  • Brug en gaffel til at mose grøntsagerne groft, tilsæt derefter de øvrige ingredienser, som herefter moses sammen med grøntsagerne – sæt til side.
LÆS OGSÅ:  Tiramisu

Karameliseren løg:

  • Tilsæt løg til en stor gryde med kokosolie og sauté i 20 minutter på lav varme indtil bløde og karamelliseret. Sæt til side.

Fyldet: 

  • Tilsæt olien til en stor gryde og opvarm til en lav til medium varme. Tilsæt løg og steg i ca. 8-10 minutter indtil bløde og brunet.
  • Tilsæt hvidløg og rør i endnu et par minutter, og tilsæt derefter linser, vand og bouillon.
  • Kog op og kog i 10 minutter, derefter skru varmen ned på lav varme
  • Tilsæt svampene og lad simre i 30 minutter. Tilsæt lidt mere vand, hvis det er nødvendigt.
  • Kom de resterende ingredienser i.
LÆS OGSÅ:  Gulerodssuppe med ingefær og kokos

Kombiner alle ingredinserne:

  • Tilsæt linserne til et stor fad, spredt over bunden.
  • Spred derefter de karamelliserede løg over linserne.
  • Top med de mosede grøntsager, -dæk alt.
  • Drys valnødderne over sammen med at stænk olivenolie
  • Bages i 20 minutter på 180 c.
  • Fjern fra ovnen for at afkøle lidt inden servering.

 

 

Forrige artikelNæste artikel

Skriv et svar