Nudler med grøntsager og mandelsmør

Marinerede tofu strimler, let sauterede grøntsager og ris nudler i en sød krydret mandelsmør sauce.

Nudler med grøntsager og mandelsmør

 4 personer

 50 minutter

Ingredienser

  • ¼ kop sojasovs
  • 2 spsk chili hvidløgssauce
  • 3 spsk ahornsirup
  • 1 spsk sesamolie
  • 2 fed hvidløg, hakket
  • Saft af halv lime
  • Sort peber til smag
  • 1 blok tofu, skåret og presset for at fjerne overskydende fugt
  • Kokosolie, til stegning
  • ⅓ kop mandelsmør
  • ½ kop vand
  • 2 spsk saltede jordnødder
  • 2 spsk ristet sesamfrø, opdelt
  • ½ gul paprika, julienne∗
  • ½ rød paprika, julienne∗
  • 1 stor gulerod, julienne∗
  • 6 grønne løg, skåret
  • 1 kop spinat, julienne∗
  • 4 kopper kogte ris vermicelli nudler glutenfri

∗At skære grønsager i julienne vil sige at snitte dem i tynde stave/strimler.

Til servering:

  • Forårsløg, kun de grønne dele, skåret
  • Saltede jordnødder, hakket
  • Sesamfrø, ristet
  • Lime både
  • Thai basilikum (valgfri)

 

Fremgangsmåde

  1. I en lav skål marinerer du pressede tofuskiver i sojasovs, chili hvidløgssauce, ahornsirup, sesamolie, hakket hvidløg, limejuice og sort peber i 1-12 timer. (Tofu vil være mere smagfuld, jo længere er det marineret.)
  2. I en stor stegepande varmes kokosolie over medium høj varme. Tilsæt marineret tofu, gem al den resterende marinade. Steg tofu på begge sider indtil sprød og brunet. Derefter afkøles og skæres i tynde strimler.
  3. I en blender kombinere den resterende tofu marinade med mandelsmør, vand og 1 spsk ristet sesamfrø. Bland godt til varmt (ca. 5 minutter) Tilsæt 1 spsk ristet sesamfrø og 2 spsk saltede jordnødder. Pulse på lav til tekstur.
  4. Kog risnudler i overensstemmelse med pakningsinstruktionerne. Skyl godt under varmt vand i en si.
  5. I samme stegepande opvarmes kokosolie over høj varme. Tilsæt skiveskåret peber og de julienne skåret gulerødder. Steg i 2 minutter, tilsæt forårsløg og spinat og steg i 1 minut. Sluk for varme.
  6. Tilsæt de kogte risnudler til de stegte stegte grøntsager. Tilsæt mandelsmørssauce og kombinere.
  7. Serveres og toppes med skiveskåret marineret tofu, skåret forårsløg, hakkede saltede jordnødder, ristet sesamfrø, limejuice, thailandsk basilikum (valgfri) og ekstra mandelsmørssauce.