mandelsmør

Mandler er fyldt med E-vitamin, som holder din hud sund og beskytter den mod hverdagens slitage. Indholdet af magnesium betyder, at mandlerne kan have en foryngende effekt på dit hår, hvis de er en del af din daglige kost.

Læs mere om mandler her.

Mandelsmør

  400 g

 10 minutter

Ingredienser

  • 400 g mandler (iblødsætning natten over)∗
  • Lidt havsalt

∗ Det nemmere for din mave at fordøje mandler, der har ligget i blød. Faktisk hjælper de også på fordøjelsen, fordi enzymet lipase bliver frigivet, og det giver en bedre fordøjelse.

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen på 200 C
  2. Rist mandlerne i et enkelt lag på en bageplade i 8-10 minutter
  3. Lad mandlerne køle af i 20-25 minutter. De skal ikke være helt kolde, men heller ikke brandvarme
  4. Placer mandlerne i din blender eller food processor.
  5. På mellem-hastighed i 5-10 minutter, og når de først er ordentligt i gang, passer de stort set sig selv. Du skal dog sikre dig, at der hele tiden er “bevægelse” rundt i kanten af maskinen. Dette gøres ved at skrabe mandlerne ned jævnligt.
  6. Når mandlerne er blevet til smør, kan du eventuelt tilsætte et par drys salt, hvis du godt kan lide fx. saltet peanutbutter, og blende videre for at fordele saltet
  7. Hæld smørret på glas og opbevar i køleskabet.