Mandler er sunde, men indeholder også mange kalorier, så du bør spise dem i kontrollerede mængder.

Her er en række grunde til, at mandlen er sund for din krop:

Se: Opskrift på mandel kulger

Gode for hud og hår:
Mandler er fyldt med E-vitamin, som holder din hud sund og beskytter den mod hverdagens slitage. Indholdet af magnesium betyder, at mandlerne kan have en foryngende effekt på dit hår, hvis de er en del af din daglige kost.

Sænker kolesterol:
Umættede fedtsyrer holder blodkarerne i god stand, hvilket har en positiv effekt på kroppens kolesterol. Undersøgelser har peget på, at det kan sænke vores kolesterol betydeligt, hvis vi bytter fødevarer som ost og kød ud med nødder.

Forebygger diabetes:
Antioxidanter i mandler kan hjælpe til at sænke blodsukker og insulin. Når du tilføjer mandler i et måltid, kan det efter sigende hjælpe med at sænke dets glykæmiske indeks.

Giver energi:
Mandler er rige på blandt andet magnesium og B-vitaminer, hvilket kan øge din følelse af energi. Det skyldes primært vitaminet B2, der giver kroppen mulighed for at producere energi fra iltoptagelsen.

Sunde for din hjerne:
Mandler er efter sigende gode for din hjerne, fordi de indeholder fenylalanin, som er et kemikalie, der gavner den kognitive funktion. Derfor er mandler sunde for børn i udviklingsalderen og ældre med risiko for at udvikle Alzheimers.

Styrker dine knogler:
Mandler er rige på fosfor, som styrker dine knogler og har en gavnlig effekt i forhold til knogleskørhed.

Tip til nøddespisning:

Iblødsætning aktiverer nøddens enzymer og bevirker, at de fordøjes og optages langt bedre.

Sæt f.eks. en skål med mandler i blød natten over, og spis dem dagen efter som snack. De smager meget bedre end de tørrede. Når nødder har ligget i blød, skal de derefter opbevares i køleskabet.

Forfatter: Redaktionen på ecolove