Nigiri sushi

En rigtig lækker ret til når der skal inviteres gæster  – prøv også disse California sushi rolls.

Fisk kan have det røde økologimærke, MSC- eller ASC-mærket. Fisk indeholder sunde fiskeolier og vitaminer, men konventionelt fiskeri har konsekvenser for miljøet, din sundhed og fiskenes dyrevelfærd. Overforbrug af antibiotika hos konventionelt opdrættede fisk kan forurene vandmiljøet og gøre bakterier antibiotikaresistente, og der kan være rester af sprøjtemidler i fiskenes foder. Konventionelle, vilde fisk kan blive overfisket, så bestande bliver truet eller uddør. Vil du træffe et mere bæredygtigt valg, skal du kigge efter 3 mærker, når du køber fisk.

Disse mærkerne stiller blandt andet krav til fiskenes levevilkår og miljøet. Her får du hjælp til at kende forskel på mærkerne.

Nigiri sushi

 6 personer

  30 minutter

Ingredienser

  • 1/2 portion sushiris
  • 500 g sushi lakse, tun, hellefisk og rejer.
  • 2 tsk wasabi

Tilbehør:

  • Sojasauce
  • Syltet ingefær
  • Wasabi

Fremgangsmåde

  1. Hæld koldt vand i en skål.
  2. Dyp fingerne i vandet og form en oval risbolle af risene.
  3. Smør lidt wasabi på et stykke laks, tun hellefisk og reje og læg det på en risbolle. Sørg for at det hænger godt sammen.
  4. Læg de færdige sushi-ruller med fiskesiden opad på et fad.
  5. Server med tilbehøret.

Vigtigt:

Hvis du køber fisk, som du gerne vil bruge til sushi fra en fiskehandel, kan du spørge fiskehandleren om fisken har været frosset ned til minus 20 grader celsius i mindst et døgn. Der er ikke noget krav om, at den skal have været nedfrosset samme dag. Bare den på et tidspunkt har været nedfrosset som anført ovenfor.

Hvis fisken købes fersk i f.eks. et supermarked, og supermarkedet ikke kan give dig information om fisken har været frosset, så må du selv indfryse fisken. Hvis din fryser kan indstilles til “indfrysning”, hvor temperaturen oftest sænkes til mellem -20 grader og -25 grader celsius, kan du selv indfryse dine fisk. Hvis temperaturen i din fryser f.eks. kun er -18 grader celsius eller højere, skal du fryse din fisk i længere tid, f.eks. i 2 døgn.