Marokkanske "fisk" boller med tomat sauce og freekeh salat

Fisk kan have det røde økologimærke, MSC- eller ASC-mærket. Fisk indeholder sunde fiskeolier og vitaminer, men konventionelt fiskeri har konsekvenser for miljøet, din sundhed og fiskenes dyrevelfærd. Overforbrug af antibiotika hos konventionelt opdrættede fisk kan forurene vandmiljøet og gøre bakterier antibiotikaresistente, og der kan være rester af sprøjtemidler i fiskenes foder. Konventionelle, vilde fisk kan blive overfisket, så bestande bliver truet eller uddør. Vil du træffe et mere bæredygtigt valg, skal du kigge efter 3 mærker, når du køber fisk.

Disse mærkerne stiller blandt andet krav til fiskenes levevilkår og miljøet. Her får du hjælp til at kende forskel på mærkerne.

Marokkanske "fisk" boller med tomat sauce og freekeh salat

 4 personer

  1 time

Ingredienser

20 veganer “fiske”boller og tomat sauce:

  • 2 pakker fast tofu
  • 3 ark Nori tang
  • 3 fed hvidløg
  • 1 kop frisk koriander
  • 1 chili peber
  • 1 stor løg
  • 1/2 spsk groft salt
  • 1/2 spsk sort peber
  • 1 tsk gurkemeje
  • 6 tomater
  • 2 spsk tomatpuré
  •  480 ml passata
  • 1/4 kop olivenolie
  • 1/2 spsk spidskommen frø

Dressing til salat:

  • 1 tsk ahornsirup
  • 1 tsk olivenolie
  • 2 spsk hvidvineddike
  • 1 tsk havsalt

Freekah salat:

  • 2 kopper Freekah
  • 6 kopper vand
  • Knsp salt
  • 2 håndfulde cherrytomater, halveret
  • 3 forårsløg, hakket
  • Stor håndfuld frisk mynte
  • Stor håndfuld frisk koriander
  • 3 spsk granatæble frø
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk havsalt

Grøn cashew tahini sauce:

  • 1/4 kop cashewnødder – iblødsætning i mindst 3 timer.
  • 1 spsk tahini
  • Håndfuld frisk koriander
  • Håndfuld frisk mynte
  • Saften fra 1 citron
  • 1/2 tsk havsalt
  • 1/2 kop vand

Pistachio Dukkah:

  • 100 g rå, usaltede pistacienødder
  • 1 spsk spidskommen
  • 1 spsk korianderfrø
  • 3 spsk sesamfrø
  • 2 spsk solsikkefrø
  • 2-3 frisk mynte blade
  • 1 tsk himalayan salt
  • 1/2 tsk chili flager

 

Fremgangsmåde

Tomat Sauce:

  • Hak løg fint og steg dem i kokosolie
  • Hak tomater og tilsæt dem til løget.
  • Tilsæt passata og tomat pure og lad det simre i ca. en halv time.
  • Tilsæt herefter bollerne og lad dem simre i yderligere en halv time

“Fiske”boller:

  • Bland i en foodvareprocessor følgende ingredienser: hvidløg, løg, krydderier, koriander, nori tang, chili, mas tofu med en gaffel
  • Tilsæt krydderierne til blandingen
  • Rul til mellemstore boller og giv dem et let tryk på toppen for at gøre dem lidt flade.
  • Placer dem på en olieret bageplade og bages i 15 minutter ved 200 grader Celsius

Dressing til salat:

  1. Tilsæt alle ingredienserne til et glas med låg, ryste for at kombinere.

Freekah salat:

  1. For det første tilberedes freekah – kombinere 2 kopper stødt freekeh, 6 kopper vand og en knivspids salt. Koges. Reducer varmen til en simre og kog, omrør lejlighedsvis, i ca. 15 minutter, indtil alt vand er blevet absorberet.
  2. Lad afkøle og tilsæt dem derefter til en stor skål, bland derefter alle de friske ingredienser i.
  3. Hæld dressingen over, og bland godt.
  4. Til sidst drypper du lidt olivenolie over og lidt havsalt.

Grøn cashew tahini sauce:

  1. Tilsæt alle ingredienserne til en mini chopper eller blender og blitz til en glat og cremet dressing.

Pistachio Dukkah:

  1. Kom nødder, spidskommenfrø, korianderfrø og sesamfrø på en bageplade beklædt med bagepapir
  2. Tænd ovnen på 180C og bag dem i 12 minutter. Lad afkøle.
  3. Tilsæt mintblade, chili og salt til en mini chopper og puls, 1 sek af gangen. Tjek efter hver puls, da du ikke vil have den for fint hakket.

Anretning:

Kom din freekah salat i en stor skål. Top med cashew dressing og din pistacie dukkah.
Server dine veganske fisk bolde i et fad ved siden af.