Mandelsuppe

Mandler er fyldt med E-vitamin, som holder din hud sund og beskytter den mod hverdagens slitage. Indholdet af magnesium betyder, at mandlerne kan have en foryngende effekt på dit hår, hvis de er en del af din daglige kost.

Læs mere om mandler her.

Mandelsuppe

 4 personer

  30 minutter

Ingredienser

  • 200 g. smuttede mandler
  • 2 skiver hvidt brød uden skorpe
  • 2-4 fed hvidløg efter størrelse og smag
  • ½ dl. koldpresset jomfruolivenolie
  • 3-4 spsk. fino, som er en tør lys sherry
  • 2 spsk. sherryeddike eller mere efter smag
  • Salt
  • Vand til at fortynde suppen med og til iblødsætning af brød

Tilbehør:

  • Finthakket forårsløg
  • Ristet serrano skinke
  • Halverede søde grønne druer

Fremgangsmåde

  1. Brødet lægges i blød i vand i et kort øjeblik. Mandler og hvidløg kommes i foodprocessoren sammen med det udblødte brød, olie, eddike og sherryeddike. Alle ingredienserne blendes til en ensartet masse.
  2. Tilsæt derefter vand lidt ad gangen mens du blender, til du har en glat tyk og cremet suppe.
  3. Smag suppen til med lidt salt, og tilsæt gerne yderligere fino, eddike og olie helt efter smag.
  4. Stil suppen koldt til den skal spises.