Lammekoteletter med auberginesalat og ristede kartofler

Køb økologisk lammekød og vær med til at sikre bedre dyrevelfærd. Får skal have adgang til græsarealer fra 15. april til 1. november, når vejrforholdene og dyrenes fysik tillader det. Dyrene skal være på græsningsarealet minimum seks lyse timer dagligt. I stalden må de kun bindes kortvarigt.

Lammekoteletter med auberginesalat og ristede kartofler

 4 personer

  30 minutter

Ingredienser

  • 8-10 små lammekoteletter
  • Neutral kokosolie til stegning
  • Salt og peber
  • 10-12 små auberginer
  • 2 fed hvidløg, hakket
  • 4-6 spsk. olivenolie
  • Salt
  • 500 g cherrytomater, halverede
  • 4 håndfulde basilikum

Dressing:

  • 2 spsk. honning
  • 2 tsk. tahin
  • 1/2 dl citronsaft
  • 2 spsk. olivenolie
  • Salt

Tilbehør:

  • Ristede kartofler

Fremgangsmåde

  1. Skær auberginerne i både, og vend dem med hakket hvidløg, olie og salt.
  2. Bag dem i et ovnfast fad i en 200° varm ovn i ca. 15 minutter, eller til de er møre, men ikke smattede. Vend dem med tomater og basilikum lige inden servering.
  3. Rør honning, tahin, citronsaft og olivenolie sammen, og smag dressingen til med salt.
  4. Steg koteletterne i et par minutter på hver side i en smule olie på en varm pande.
  5. Krydr med salt og peber.
  6. Servér straks koteletter og auberginesalat dryppet med dressing, og de ristede kartofler til.