Kylling ragout

Som alle andre økologiske dyr, har også kyllinger adgang til udendørs arealer med græs eller anden plantevækst. Kyllinger i økologisk produktion skal være af langsomt voksende racer, således at de får en naturlig udvikling og undgår smertefulde benproblemer.

Kyllingeragout med tørret svampe og pasta

 4 personer

 90 minutter

Ingredienser

  • 2 spsk neutral kokosolie
  • 800 g kyllingelår
  • 2 stk skalotteløg, fint hakkede
  • 3 stk stængler bladselleri, fint hakkede
  • 2 fed hvidløg, fint hakkede
  • 400 g tomat passata eller grofthakkede tomater fra glas
  • 4 spsk balsamico
  • 1⁄2 dl tørrede svampe, f.eks. kantareller
  • 3 kvist(e)frisk rosmarin eller ca. 2 tsk tør rosmarin
  • 4 spsk mælk
  • salt og peber evt. sukker
  • 200 g pappardelle (båndpasta), eller anden bred pasta
  • Revet parmesan, til drys
  • God olivenolie, til dryp

Fremgangsmåde

  1. Varm kokosolien i en stegegryde, og brun kyllingelårene over høj varme, til de er gyldne på alle sider.
  2. Tag lårene op, kom skalotteløg, bladselleri og hvidløg i gryden. Steg grøntsagerne over middel varme i 2-3 min., til løgene er klare.
  3. Hæld tomatpassata, balsamico og rosmarin ved grøntsagerne. Knus de tørrede svampe, og drys dem i.
  4. Læg kyllingelårene i saucen, og lad det hele simre ved lav varme og under låg, i ca. 1 time, eller til kødet falder let af benet.
  5. Tag forsigtigt kyllingelårene op af gryden, og lad saucen simre videre uden låg.
  6. Smag saucen til med salt, peber, sukker og evt. mere balsamico.
  7. Kog pastaen efter anvisningen på pakken (giv den gerne 2 min. mindre for ekstra bid).
  8. Hæld vandet fra pastaen (gem gerne 2 dl til saucen, hvis den mangler væske).
  9. Vend pastaen i den varme ragout (tilsæt evt. lidt pastavand, hvis saucen er for tyk).
  10. Server straks retten i dybe tallerkener dryppet med god olivenolie og drysset med parmesan.