Kylling tikka masala

Denne dejlige let krydret ret smager skønt og servers oftes med ris og naan. Kylling kan let udskiftes med hvid fisk. Ordet tikka betyder bidder og ordet masala betyder kryddermix.

Køb økologisk kylling for at sikre dyrevelfærd og mindske indtaget af kedelig kemi. Økologi er en landbrugs- og fødevareproduktion, hvor man tager særlige hensyn til miljø, natur og dyrevelfærd. I økologi er der meget fokus på, at dyrene kan udføre deres foretrukne naturlige adfærd, og at dyrene har adgang til motion i det fri.

Kylling tikka masala

 4 personer

  1 time

Ingredienser

  • 8 kyllingelår (kyllingebryster, halverer tilberedningstiden)
  • Lidt neutral kokosolie til stegning
  • 4 fed hvidløg, hakkede
  • 4 spsk. hakket ingefær
  • 2 lille løg, hakket
  • 2 spsk. smør
  • 4 spsk. garam masala
  • 2 tsk. cayennepeber
  • 2 dåse hakkede tomater
  • 2 dåse kokosmælk
  • 2 spsk. citronsaft
  • 2 tsk. sukker
  • Salt
  • 400 g babyspinat
  • 2 spsk. revet ingefær
  • Naanbrød

Fremgangsmåde

  1. Del lårene over ved leddet. Brun kyllingen i lidt olie i en stor gryde. Kom hvidløg, ingefær, løg, smør, cayennepeber og garam masala ved, og lad det hele sautere kort, uden at det tager farve.
  2. Kom tomater og kokosmælk ved, og lad retten simre under låg i 45 minutter.
  3. Smag saucen til med citronsaft, sukker og salt, og tilsæt spinat.
  4. Lad spinaten akkurat falde sammen, og servér straks toppet med ingefær og med naanbrød til.