kylling med broccolipuré

Køb økologisk kylling for at sikre dyrevelfærd og mindske indtaget af kedelig kemi. Økologi er en landbrugs- og fødevareproduktion, hvor man tager særlige hensyn til miljø, natur og dyrevelfærd. I økologi er der meget fokus på, at dyrene kan udføre deres foretrukne naturlige adfærd, og at dyrene har adgang til motion i det fri.

kylling med broccolipuré

  2 personer

 45 minutter

Ingredienser

  • 4-6 kylling overlår
  • 2 spsk. neutral kokosolie
  • Salt
  • 2 citroner
  • 4 kviste rosmarin

Broccolipuré:

  • 1 broccoli, 400 g
  • 2 fed hvidløg
  • Salt
  • 150 g ricotta
  • 1 tsk. fintrevet citronskal
  • 50 g revet parmesan

Tilbehør:

  • Ristede kartofler
  • Salat

Fremgangsmåde

  1. Dup kyllingelårene tørre på køkkenrulle, og brun dem grundigt i kokosolie på en stor, varm pande. Lad dem stege i ca. 10 minutter.
  2. Pres saften af 1 citron over dem. Lad citronsaften fordampe, krydr med salt.
  3. Skær den anden citron i skiver.
  4. Læg grove kviste rosmarin og citronskiver på kyllingen, og lad den stege i yderligere 15-20 minutter, eller til den er gennemtilberedt.
  5. Del imens broccolien i buketter, og kog den helt mør i saltet vand sammen med hvidløg.
  6. Dræn vandet fra, og lad det dampe lidt af.
  7. Blend broccoli og hvidløg med en stavblender eller i foodprocessor.
  8. Tilsæt ricotta og lidt revet citronskal.
  9. Blend igen, og rør revet parmesan i til sidst.
  10. Servér straks citron kylling med broccolicreme, ristede kartofler og salat.