Kylling i karry med kikærter

Kylling i karry med kikærter en dejlig ret som hele familien vil holde af.

Økologiske kyllinger skal have masser af plads både indendørs og på udendørs græsarealer. De skal have økologisk kraftfoder og adgang til økologisk grovfoder, og næbene må ikke trimmes.

Kylling i karry med kikærter

 4 personer

 75 minutter

Ingredienser

  • 8 kylling underlår
  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 5 cm ingefær
  • 2 gule peberfrugter
  • 1 kylling bouillonterning
  • 1-2 friske røde chilier
  • ½ bundt frisk koriander, (15 g)
  • 1 tsk honning
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • 2 tsk karry pulver
  • 1 -2 spsk kokosolie
  • 1 x 400 g glas kikærter
  • 1 tsk tomatpuré
  • 320 g brune basmati ris
  • 1 citron
  • Fedtfri yoghurt naturel, valgfri

Fremgangsmåde

  1. Skræl løg, hvidløg og ingefær og fjern kernerne fra peberfrugt.
  2. Put 1 løg, 1 peberfrugt, hvidløg og ingefær i en foodprocessor. Smuldr bouillonterning i og tilsæt chili (fjern kernerne først, hvis du foretrækker en mildere karry), koriander stilke, honning og krydderier, derefter blend til en pasta.
  3. Sæt en stor gryde på medium-høj varme og steg kylling underlår med et stænk af olie i 10 minutter, eller til de er gyldne, drej dem lejlighedsvis med en tang. Fjern kyllingen, og lad panden på være på varmen.
  4. Groft hak det resterende løg og peberfrugt og tilsæt til gryden for at koge i et par minutter, tip pastaen i og lad det koge ned, omkring 5 minutter.
  5. Hæld 500 ml kogende vand ved.
  6. Hæld vandet fra kikærterne og tilføje dem sammen med tomatpuré og en knivspids havsalt og sort peber, og rør det godt sammen.
  7. Kom kyllingen retur i gryden, læg låg på, reducere varmen og lad det simre i omkring 45 minutter, eller indtil saucen bliver mørk og tykner.
  8. Med 15 minutter tilbage, kogger du nu dine ris efter anvisningen på posen.
  9. Server retten i gryden på middagsbordet, sammen med frisk koriander, yoghurt og ris i skåle.