kylling Arrabiata

Køb økologisk kylling for at sikre dyrevelfærd og mindske indtaget af kedelig kemi. Økologi er en landbrugs- og fødevareproduktion, hvor man tager særlige hensyn til miljø, natur og dyrevelfærd. I økologi er der meget fokus på, at dyrene kan udføre deres foretrukne naturlige adfærd, og at dyrene har adgang til motion i det fri.

kylling Arrabiata

 4 personer

  1 time

Ingredienser

  • 4 kyllingbryst
  • Lidt olivenolie
  • 5 friske rød chili
  • 1 håndfuld friske basilikum
  • 3x 400 g flåede tomater
  • 10 sorte oliven uden sten
  • 600 g blandede modne tomater groft hakket
  • 2 spsk små kapers
  • 2 håndfuld rucola
  • Serveres med saften af en 1/2 citron & revet parmesan

Fremgangsmåde

  1. Placer kyllingebrysterne mellem 2 lag bagepapir og med en kagerulle rul dem flade, indtil de er omkring 1 cm tyk. Krydr kyllingen med salt, peber og lidt støvregn af olivenolie. Gnid det hele på begge sider.
  2. Varm olivenolie i en mellemstor gryde over svag varme. Tilsæt de 4 chili som prikkes let og 4 fed hvidløg  i fine skiver og tilføj dem til panden sammen med basilikum stilke og halvdelen af bladene. steg forsigtigt i 15-20 minutter, indtil de er blødgjort, men ikke farvet.
  3. Efter 20 minutter fjernes basilikumblade (som bør være smukt gennemskinnelige) og gem dem til senere. Fisk chilien op, åben dem og skrab frøene ud. Tilføj dem herefter til panden.
  4. Sæt varmen til medium og tilsæt de flåede tomater, de resterende basilikum blade, så saucen kan små koge i mindst 20 minutter, indtil den er blevet lidt tyk. Skær oliven i halve og tilsæt dem til gryden sammen med de friske tomater og de fleste af kapers.
  5. Smag retten til med salt og peber.
  6. Placer en grillpande på høj varme og lad den blive rigtig varm. Placere kyllingebrysterne på den og steg dem i et par minutter på hver side, eller til de er gyldne og stegt igennem.  Lad dem hvile i et par minutter, derefter skære kyllingen i lange strimler.
  7. ved serveringen: rist de resterende fint skåret hvidløg og steg det i lidt olivenolie sammen med de resterende kapers indtil de er sprøde. Hæld tomatsaucen på et fad og læg kylling skiver på toppen. Drys med dine hvidløg, kapers og de resterende chili, uden kerner som er finthakket. hæld lidt citronskal, revet parmesan, rocula og basilikumblade over retten.