Kokosyoghurt

Kokos er meget nyttigt til at sænke virale og bakterielle belastninger inde i din lever og lymfesystem – dog kun når det bruges i små mængder.

Fordele:

  • 100% plantebaseret og rig på planteprotein
  • Lavt sukkerindhold
  • Naturligt laktosefri & glutenfri
  • Kilde til calcium, vitamin B12 og D

 

Kokosyoghurt

  500 ml

  5 minutter samt fermentering 10 – 12 timer

Ingredienser

  • 1 dåse kokosmælk – brug kun den økologiske da den er uden fortykningsmiddel
  • 2 kapsler Probiotika evt. Udo’s Probiotics
  • 1 spsk yaconsirup ( kan udelades )
  • stort glas med låg ca 6-10 dl.

Fremgangsmåde

  1. Sørg for at glasset er sterilt- skold det med kogende vand.
  2. Ryst dåsen/glaset med kokosmælk så den er jævn og hæld den på glasset.
  3. Pisk probiotikapulveret og yaconsirup i , sæt låget på glasset og stil det i ovnen med lyset tændt i 10-12 timer. Fermenteringen bliver også vellykket ved stuetemperatur, men det kan tage længere tid. Glasset kan evt. stilles ved en radiator, så temperaturen omkring glasset er ca. 40 grader.
  4. Kokosmælken vil nok skille sig i to lag, men det gør intet. Efter 10-12 timer smages yoghurten til. Ønskes den mere sur, så lad den stå nogle timer mere i ovnen.
  5. Når du synes den er god stilles den i køleskabet. Her vil den også skille sig i to lag. Efter et par timer er yoghurten klar.
  6. For at lave næste portion pisker du “starter” portionen i den nye kokosmælk og gentager fremgangsmåden dog uden at tilsætte ekstra probiotika.
  7. Kokosyoghurt opbevares i køleskab og kan holde sig i flere dage.