Kokos & figne kage

Denne fantastiske Raw Food kage kan nydes med god samvittighed.

Figner modner ikke ordentligt efter plukning og bør derfor først plukkes når de er modne. Når de er plukket, har de en kort holdbarhed på 8-10 dage. Friske figner er let fordærvelige og skal helst anvendes med det samme.

Læs artiklen: Figner og hvorfor du bør spise dem!

Kokos & figne kage

  8 – 10 personer

  30 minutter samt 2 timer på køl

Ingredienser

Tilbehør:

  • Brødform i silikon ca 10,5 cm x 20, 5 cm

Valnød – figen bund:

  • ½ kop / 100 g. valnødder
  • ¼ kop 35 g. mandler
  • 2 spsk kokosmel
  • 2 tsk hørfrø
  • ½ kop / 100 g.figner
  • ½ kop / 100 g. friske dadler (udstenede)
  • ½ spsk vand
  • ½ tsk kanel

Vanilje – kokos – Cashew fyld:

  • ½ kop / 70 g. cashewnødder (udblødt i vand natten over)
  • ½ kop / 250 ml kokosmælk
  • ½ kop / 100 g. kokosmel
  • 2 spsk ahornsirup
  • ½ tsk vanilje pasta (1 tsk. Vaniljepasta svarer til 1 lille vaniljestang eller 2 tsk. vaniljesukker.)

Dekoration:

  • 3-5  friske figner i tynde skiver

Fremgangsmåde

Bunden: 

  1. Tilføj alle ingredienser i en foodprocessor og proces indtil blandingen er ensartet.
  2. Hæld blandingen i formen ved omhyggeligt at trykke massen med bagsiden af ​​en spatel, indtil den er helt flad og lige. Ca. 1 cm høj.
  3. Sæt den i fryseren, mens du laver vanille kokos cashew fyldet.

Fyldet:

  1. Kom cashewnødder i foodprocessoren og proces i et par minutter.
  2. Mens foodprocessor stadig kører tilsættes kokosmælk, ahornsirup og vanilje pasta langsomt.
  3. Proces indtil blandingen bliver meget glat og cremet.
  4. Tilføj kokosmel og proces indtil det er godt blandet.
  5. Tag bunden ud af fryseren og kom fyldet på. Fyldet skal ca være en 1 cm som bunden.
  6. Sæt den tilbage i fryseren i mindst 2 timer. Kagen kan opbevares i fryseren indtil servering.
  7. 15 minutter før servering tages kagen ud af fryseren.
  8. Pynt med friske figner, som skæres forsigtigt med en skarp kniv.