Kikærter med kokos og karry

Kikærter har et lavt kolesteroltal, hvilket betyder at der findes flere opløselige fibre i ærterne. Ved at spise mad med et lavere kolesteroltal mindsker man risikoen for hjerteproblemer.

Kikærter forebygger diabetes, fordi der er et optimalt indhold af kolesterol. Ydermere har de også et højt indhold af fibre og generelt gode for kroppen.

Kikærter har også et højt indhold af protein og fuldkorn og de er derfor rigtig sunde, mængden af protein kan sammenlignes med kød eller mejeriprodukter.

Kikærter med kokos og karry

 4 personer

 45 minutter

Ingredienser

  • 2 spsk kokosolie til sauté
  • 2 små løg / 1 stort rødløg, skåret i skiver
  • 400 g friske tomater, terninger (hvis du bruger glas, dræne tomaterne)
  • Havsalt og frisk kværnet sort peber
  • 454 g kikærter, drænet
  • 3 hvidløgsfed, hakket
  • 1 rød chili, fint hakket uden kerner
  • 1 1/2 spsk garam masala
  • 1 håndfuld frisk spinat
  • 1 tsk karrypulver
  • 1/4 tsk spidskommen
  • 383 g kokosmælk
  • 2 tsk kokosmel
  • 1 lime

Fremgangsmåde

  1. Tag en dyb gryde over medium høj varme og tilsæt kokosolie.
  2. Tilsæt løg og tomater.
  3. Tilsæt lidt havsalt og sort peber og rør det sammen.
  4. Justere varmen til medium og lad det koge ned, -indtil tomatens frugter frigives naturligt, og løgene er bløde, cirka 10 minutter.
  5. Tilsæt kikærter, hvidløg, chili, garam masala, karry og spidskommen, og rør godt.
  6. Tilsæt kokosmælken og rør igen.
  7. Tilsæt kokosmelet og spinat.
  8. Giv retten et opkoge og reducer derefter til medium-lav varme igen, lad retten små koge i cirka 10 minutter.
  9. Smag retten til og tilsæt lidt ekstra karry og krydre med salt og peber, hvis du ønsker det.
  10. Fjern gryden fra varmen og pres lime over og rør en ekstra gang inden den serveres.

OBS! Lad retten afkøle lidt og derefter server den evt. med grillet kylling og brune ris.