Indisk kylling med karry

Køb økologisk kylling for at sikre dyrevelfærd og mindske indtaget af kedelig kemi. Økologi er en landbrugs- og fødevareproduktion, hvor man tager særlige hensyn til miljø, natur og dyrevelfærd. I økologi er der meget fokus på, at dyrene kan udføre deres foretrukne naturlige adfærd, og at dyrene har adgang til motion i det fri.

Indisk kylling med karry

  4 personer

   1 time

Ingredienser

  • 400 g. kyllingebrystfilet
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 store løg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 spsk. karry
  • 1 lime, saft herfra
  • 1 lime til servering
  • 1 spsk. revet ingefær
  • 1 kanelstang
  • 4 nelliker
  • 3 kardemommekapsler
  • 1 dl. yoghurt
  • 1 glas flåede tomater
  • 1 ds. kokosmælk
  • 3 spsk kokosolie
  • Frisk koriander
  • Salt og peber
  • Lidt chili

 

Fremgangsmåde

  1. Skær kyllingefiletterne ud i mundrette stykker, bland yoghurt og limesaft i en skål med låg , og lad kyllingen marinere i yoghurtblandingen i et par timer, evt fra om morgenen.
  2. Karrykrydderierne, samt nelliker og kardemommekapsler kommes i en morter og stødes godt og grundigt. Det må stadig gerne have lidt struktur.
  3. Varm olien på en pande og rist krydderierne af ved mellemhøj varme.
  4. Tilsæt de grofthakkede løg, hvidløg og ingefær, skru lidt ned for varmen og lad løgene blive bløde og gyldne. Tilsæt nu kylling, inkl. marinade. Rør rundt og tilsæt en hel kanelstang, flåede tomater og lad det simre uden låg i omkring 15 minutter, eller indtil kyllingen er mør.
  5. Tag kanelstangen op og tilsæt rød peberfrugt samt kokosmælk og varm godt igennem. Smag til med salt og peber, samt evt lidt chili, hvis retten ønskes stærkere.

Servers med ris og naanbrød