Grøntsagsgryde med pesto & bagt fennikel

Denne dejlige forårsgryde er pakket med sæsonbetonede økologiske grønsager og bønner – Gulerødder, courgetter, Cannellini og Hestebønner. For at gøre det endnu mere lækkert, er retten toppede med bagt fennikel og stænk af basilikum-pesto.

Grøntsagsgryde med pesto & bagt fennikel

  4 personer

  1 time samt 20 minutter

Ingredienser

Suppen:

  • 2 løg, hakket groft
  • 2 spsk olivenolie
  • 3 fed hvidløg, hakket fint
  • 2 gulerødder, skåret i små terninger
  • 2 courgetter, skåret i mellemstore terninger
  • 5 blomme tomater, hakket groft
  • 1 liter grøntsagsboullion
  • 1/2 tsk oregano
  • 1 spsk frisk timian
  • 1 glas cannellini bønner
  • 3 håndfulde Hestebønner – friske eller frosne
  • 3 håndfulde spinat
  • saften af 1/2 citron
  • 3 spsk næringsgær
  • 1 tsk havsalt

Bagt fennikel:

  • 1 fennikel, skåret i kvarte
  • 1 spsk olivenolie
  • knsp. havsalt

Hjemmelavet pesto

Fremgangsmåde

  1. I en stor gryde tilsættes olivenolie og løg, som ristes på mellemvarme i 7-8 minutter, indtil det er brunet.
  2. Tilsæt hvidløg, gulerødder og salt. Omrør for at kombinere og steg i 2-3 minutter.
  3. Tilsæt courgetter og steg i endnu et par minutter.
  4. Tilføj nu tomater, og lad dem sætte sig lidt, cirka et par minutter.
  5. Dernæst tilføjes grøntsagsboullion, oregano og timian.
  6. Lad retten simre i 10 minutter tildækket.
  7. Tilsæt bønnerne og lade retten simre i yderligere 10 minutter.
  8. Til sidst tilsættes spinat, citronsaft og næringsgær – omrør for at kombinere.
  9. Krydr godt.

Bagt fennikel:

  1. Forvarm ovnen til 180c
  2. Læg de kvarte fennikel stykker på en bageplade og kom lidt olivenolie over og drys med salt.
  3. Bag dem i 30-40 minutter indtil de er fint stegte.

Servering:

  1.  Servere retten i skåle, toppet med bagt fennikel, med stænk af pesto over.