Græskarsuppe med kokosmælk

Græskar er fyldt med antioxidanter, såsom vitaminerne A, C, E, beta-caroten og zea-xanthin, som kan hjælpe med at forhindre aldersrelateret makulær sygdom. Græskar er også en rig kilde til B-vitaminer som folater, niacin, thiamin og pantothensyre og mineraler som calcium, kalium og fosfor.

Græskarsuppe med kokosmælk

  4 personer

  35 minutter

Ingredienser

  • 1 stort løg
  • 1 fed hvidløg
  • 500 g græskar –  Moskusgræskar /  Hokkaido græskar
  • 1,2 liter grøntsagsbouillon
  • 1 dl tør æblecider
  • 2 tsk æblecidereddike
  • 200 ml kokosmælk
  • salt & peber
  • neutral kokosolie til stegning

Fremgangsmåde

  • Pil og hak løg og hvidløg, og steg dem ved svag varme i en gryde i kokosolie til de er glasklare.
  • Skær græskarkødet i stykker á ca 1 cm og kom dem i gryden.
  • Tilsæt cider og bouillon, og lad det simre i 25 minutter, til græskarret er mørt.
  • Blend suppen og smag til med salt, peber og kokosmælk så der opnås en god balance.