Fiskesuppe

Hvis du vil undgå for mange pesticider samt antibiotika og mindske miljøbelastningen, bør du gå efter disse mærkningsordninger. De er ikke fejlfri men det bedste valg for dig og miljøet når du vil købe fisk.

Fiskesuppe

  4 personer

  30 minutter

  2 personer

  30 minutter

Ingredienser

  • 1 lille fennikel
  • 1 porre
  • 3 stængler af selleri
  • 1 frisk rød chili
  • 4 fed hvidløg
  • 3-4 tomater
  • 1 bundt frisk timian
  • 440 g hvid fisk
  • olivenolie
  • 1 lille glas hvidvin
  • 400 g rejer, muslinger eller hjertemuslinger
  • ekstra jomfru oliven olie

Fremgangsmåde

  1. Hak fennikel, porre, selleri og chili, skræl og hak hvidløg.
  2. Groft hak tomater, pluk timianblade og hak fisken i stykker.
  3. Kog forsigtigt fennikel, porre, selleri, det meste af chili og hvidløg i olivenolie over medium varme, indtil de er bløde.
  4. Tilsæt 1 liter vand og vin, bring det i kog, reducere varmen og lad det simre indtil grøntsagerne er kogt.
  5. Tilsæt tomater, timian og fisk. Når fisken bliver uigennemsigtig, tilsæt rejer, muslinger eller hjertemuslinger og lad det simre i 2 minutter, indtil rejer er