Cannelloni med laks og spinat

Hvis du vil undgå for mange pesticider samt antibiotika og mindske miljøbelastningen, bør du gå efter disse mærkningsordninger. De er ikke fejlfri men det bedste valg for dig og miljøet når du vil købe fisk.

Spinat bladene indeholder mineraler, såsom kalium, magnesium, kobber, zink og mangan. Disse hjælper kroppen med at regulere kropsvæsker, cellefunktioner, puls samt blodtryk. Og de er med til at skabe robuste, nyttige enzymer.

Cannelloni med laks og spinat

 4 personer

 50 minutter

Ingredienser

  • 600 g frisk laks
  • 250 g lasagneplader
  • 250 g frisk spinat
  • lidt muskatnød
  • 30 g boghvedemel ( glutenfri )
  • 100 g revet parmasan
  • 30 g smør / ghee
  • 1 fed knust hvidløg
  • 30 ml creme fraiche
  • 4 dl mælk / mandelmælk / soya mælk

 

Fremgangsmåde

  1. Kog pasta plader efter pakkens anvisninger, og indtil de kan bøje.
  2. Dyp dem i koldt vand og læg dem på en køkkenrulle til at tørre.
  3. Varm 10 g smør i en gryde og steg løg og hvidløg over en medium varme indtil de er bløde.
  4. Tilsæt spinat og steg videre i 5 min.
  5. Rør creme fraiche og smag til med salt, peber og muskatnød.
  6. Smør et ovnfast fad.
  7. Lægge lidt spinat og en laks strimmel på hver pasta ark og rulle det til det ligner cannelloni.
  8. Læg dem i fadet med sammenbøjningen nedenunder.
  9. Varm ovnen til 200 grader.
  10. Smelt det resterende smør og rør melet i til det klumper. Derefter røres mælk gradvist i med et piskeris.
  11. Bring saucen i kog kortvarigt under stadig omrøring.
  12. Krydr med salt, peber og muskatnød.
  13. Hæld saucen over pasta ruller og drys med ost.
  14. Bages i 20-25 minutter, indtil laksen er færdig, og pasta rullerne er let gyldne.