Børnenes hunde hotdogs

Børnenes hunde hotdogs er eminent gode til børnefødselsdage eller til lidt fest og farver i hverdagen.

Hanngals produkter er økologi-mærket og det garanterer at der er taget hensyn til miljøet og sundheden og at dyrevelfærden er i top.

Børnenes hunde hotdogs

  15-20 stk.

 40 minutter & 1 1/2 time hævetid

Ingredienser

  • 20 kyllinge-pølser fra Hanegal
  • 5 dl letmælk eller sødmælk
  • 35 g gær
  • 50 g smør
  • 50 g sukker
  • 1/2 tsk Himalaya salt
  • 1 hndf rosiner
  • 1/4 tsk kardemomme
  • 700 g hvedemel
  • 100 g fuldkornshvedemel

Fremgangsmåde

  1. Smelt smørret – pas på, at det ikke bliver brunt. Bland mælken i gryden til den er lun. Smuldre gæren i mælken og smørret, og tilsæt derefter kardemomme, salt og sukker. Rør stille rundt. Tilsæt melet lidt efter lidt og ælt dejen godt i 10 minutters-tid.
  2. Kom dejen i en skål og lad den hæve tildækket med et hviskestykke i ca. 1 time. Form ‘hunde-hoveder’, start med at lave en normal- lidt aflang bolle. Skær op langs ørerne og marker derefter munden. Brug rosinerne som snyde og øjne. Stil bollerne til at hæve yderligere 30 minutter eller til de er dobbelt størrelse.
  3. Tænd ovnen på 200 grader, så den kan varme op imens. Inden du bager bollerne, kan du smøre dem med et økologisk æg, mælk eller vand. Det giver dem en fin gylden farve. Bag bollerne i ca. 20 minutter. Kog eller steg pølserne imens.
  4. Når bollerne er færdige skal de skæres langs ‘i munden’, så pølsen ligger i munden på hunden. Servér med en frisk salat og hjemmelavet ketchup