Blåmuslinger med grøntsager og pasta

Hvis du vil undgå for mange pesticider samt antibiotika og mindske miljøbelastningen, bør du gå efter disse mærkningsordninger. De er ikke fejlfri men det bedste valg for dig og miljøet når du vil købe fisk samt skaldyr.

Blåmuslinger med grøntsager og pasta

 4 personer

  30 minutter

Ingredienser

  • 1 1/2 kg blåmuslinger
  • 1 porre skåret ud
  • 2 dl hvidvin
  • 2 gulerødder skåret up
  • 2 hndf cherry tomater
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk smør
  • 1 hdnf persille
  • Salt og peber
  • Frisk pasta

Fremgangsmåde

  1. Skyl muslingerne godt i koldt vand, bank dem let mod bordet – hvis de ikke lukker til skal de smides væk.
  2. Skræl og skær grøntsagerne.
  3. Hak krydderurter og hvidløg.
  4. Smelt smør i en gryde og tilsæt urter, grøntsager og løg. Giv dem to minutter og skru derefter op for varmen.
  5. Tilsæt hvidvin og damp muslingerne under låg i 5 minutter, eller til de er åbne. Smid de muslinger ud, som ikke har åbnet sig.
  6. Kog pastaen som vist på pakken, bland retten sammen og lad det trække et par minutter.
  7. Tilsæt persille og smag til med salt og peber.