Blåbærkage (Glutenfri)

Blåbær er populære små fyre, og med god grund! De er superfood BOMBER, når det kommer til sundhedsmæssige fordele.

Læs mere her

Blåbærkage (Glutenfri)

 4 personer

 40 minutter & min. 4 timer på køl

Ingredienser

  • 50 g nødder (f.eks paranødder)
  • 2 spsk kokosolie
  • 150 g mandler
  • 8 dadler
  • 1 knsp. himalaya salt

Glasur:

  • 4 blade husblas (glutenfrie)
  • 300 g mascarpone
  • 2 dl piskefløde
  • 3 spsk kokossukker
  • 1 1/2 dl skyd
  • 1/2 dl blåbær syltetøj
  • 2 dl piskefløde
  • 100 g friske bær
  • 1/2 hjemmelavet nutella eller anden nøddecreme

Fremgangsmåde

  1. Rist alle nødder på panden og lad dem køle af.
  2. Hak dem groft og blend dem med kokosolien og dadlerne (helst i en foodprocessor).
  3. Hæld dejen i en springform på ca. 18 cm – hvis du ønsker en stor kage, ellers kan du anrette den portionsvis i glas. Smør bunden 1 cm med chokoladenøddecreme. 
  4. Læg husblads i koldt vand, pisk imens skyr, syltetøj, ost, citronskal og sukker.
  5. Varm citronsaften og smelt husblasen ned i, og pisk massen ned i osteblandningen.
  6. Fløden piskes stiv og vendes ned i osten. Fordel massen over kagebunden.
  7. Stil kagen på køl natten over. (minimum 4 timer)

TIPS: Denne dessert kan også anrettes portionsvis på selve serveringsdagen. Anret i glas, og lad dem stå i fryseren i ca. 30 minutter.

Pynt med bær inden servering.